De fototheek van het KIK


In onze leeszaal kan je meer dan één miljoen foto's raadplegen.

Online, via BALaT, zijn er al bijna 700 000 foto's beschikbaar, waarvan het merendeel gratis downloadbaar.

 

 

Collecties:      Het fonds telt iets meer dan een miljoen negatieven, zowel in zw/w als in kleur, van 1880 tot vandaag.
Onderwerpen:
Alle aspecten van het Belgische kunstpatrimonium: beeldende kunsten, kunstambachten, architectuur, archeologie en landschappen
Diensten:
Raadpleging van de fotografische documenten ter plaatse; opzoeking via steekkaarten en BALaT; mogelijkheid tot fotokopiëren (kopieerkaarten zijn verkrijgbaar aan het onthaal tegen betaling met contact of bankkaart); reproductie van foto's op papier of CD-Rom.

Contact: infotheek @ kikirpa.be

Help ons om u te helpen! Als u een probleem vaststelt met een van de foto's of een suggestie heeft om de gegevens over een object te verbeteren, stuur ons dan een mail. Badankt!

image002_400_55

 

‘Plaatjes kijken', het is de eerste stap van het kind die leidt naar de ontdekking van de wijde wereld. Veel meer dan door abstracte lettertekens wordt ons oog immers geboeid door het beeld. Het lijkt de werkelijkheid in haar geheel te kunnen vatten. Sommige beelden worden als het ware gebrand op het netvlies en opgeslagen in het geheugen. Ze vormen het zogenaamde ‘visuele geheugen' van de mens en bekleden de kamers van zijn herinnering. Het fotoarchief van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium is in zekere zin het visuele geheugen van ons land. (Christina Ceulemans)