Ga verder naar de inhoud

Opendeurdag KIK

Gefascineerd door kunst, cultuur en wetenschap?

Datum en tijdstip
03 maart 2022 10:00 - 17:00
Locatie
KIK, Brussel
Prijs
Vrije toegang
X131439 std

Gefascineerd door kunst, cultuur en wetenschap?

Op de opendeurdag van het KIK ontdek je alle finesses van de erfgoedzorg:

Hoe verloopt een restauratie? Wat is dendrochronologie? Hebben jullie historische foto’s uit mijn gemeente? Hoe maak je een radiografie van een schilderij? Hoe bepaal je de samenstelling van middeleeuwse verf? En hoe zie je het verschil tussen een origineel kunstwerk en een vervalsing?

Onze gepassioneerde restaurateurs, kunsthistorici, scheikundigen en fotografen laten geen vraag onbeantwoord. Geef je ogen de kost in de restauratieateliers met een ruime waaier aan kunstwerken, ontdek hoe radioactieve deeltjes de ouderdom van een object onthullen, of hoe je met ultraviolet- of infraroodlicht het onzichtbare in beeld brengt. In het KIK gaan jarenlange ervaring en spitstechnologie hand in hand om de toekomst van monumenten en kunstwerken uit heel België veilig te stellen.

Ik vind het zeer verrijkend. De mensen die hier werken in de verschillende afdelingen zijn zeer open. Je voelt dat ze hun beroep en hun passie willen delen. Ze staan open voor alle vragen en dat is echt zeer interessant!

Mélanie, 24 jaar, bezoeker tijdens de vorige editie van de opendeurdag

Praktisch

We zijn doorlopend open van 10 tot 17u, zonder inschrijving, vrije toegang. U kan het bezoek beginnen wanneer u wenst, met in elke dienst deskundige uitleg door onze medewerkers. Op onze boekenstand wordt een mooie selectie boeken uitzonderlijk aan verlaagde prijs aangeboden.

Komt u met een groep (> 10 personen) en wenst u een intro over onze algemene werking? Geef ons een seintje met uw aankomstuur via info@kikirpa.be

Vragen?

Simon Laevers
Simon Laevers

Aankomende evenementen van het KIK

RICH Talk 3 (uitgesteld)

14 december 2021 16:00 - 17:30 - KIK, Brussel

Christina Currie: The Brueg(h)el dynasty: the artifice behind the art (in het Engels)

Meer weten