Ga verder naar de inhoud

Een zomer lang Yoga in de Antwerpse Sint-Jacobskerk

Een unieke yoga ervaring in de Antwerpse Sint-Jacobskerk, een mooie manier om bij te dragen aan Erfgoed.

Eline Gijsbers

Geschreven op 17 juni 2022

Het belooft een ‘long hot summer’ te worden en in Antwerpen is de Sint-Jacobskerk elke woensdagavond de ‘coolest place to be in Antwerp’!

Yoga in de Sint-Jacobskerk is een perfecte manier om erfgoed letterlijk te beleven, in alle rust, stilte en sereniteit. Deze actie moet de aandacht vestigen op het erfgoed, ‘ons’ erfgoed, als stille getuige uit het verleden en met een frisse blik naar de toekomst toe. Op deze manier wil de Erfgoed Challenge mensen dichter brengen bij ‘hun’ erfgoed.

Yoga in de kerk is een onderdeel van een grote crowdfundingscampagne voor de Rubenskapel. De opbrengst gaat naar de restauratie van de kunstwerken in de kapel. Deelnemen? Ik schrijf me in.

Ook zij die niet meteen yoga fanaten zijn, maar wel een hart voor erfgoed hebben kunnen deelnemen aan de crowdfunding. Meer info over de grote crowdfunding vind je hier.

Yoga in de Sint-Jacobskerk is een initiatief van het KIK, in het kader van de Erfgoed Challenge, en in samenwerking met de Yoga Federatie.

Meer nieuws van KIK/IRPA

20220922 Bonka KIK Preview 00378

Mariaretabel is terug in Boussu

16.03.2023

Nu het onderzoek en de restauratie door het KIK zijn afgerond - resultaten van dendrochronologie-onderzoek zullen nog volgen -, is het retabel van de Maagd Maria, mét de in 1914 gestolen fragmenten, sinds januari te bewonderen in de Kapel van de Heren in Boussu.

Lees meer
20220310 Bonka KIK Online 05469

Hilde De Clercq aangesteld tot algemeen directeur van het KIK

13.03.2023

Hilde De Clercq is benoemd tot algemeen directeur van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Zij zet met groot enthousiasme en voortreffelijke inzet haar werk van de voorbije zes jaar verder.

Lees meer