Ga verder naar de inhoud

Een zomer lang Yoga in de Antwerpse Sint-Jacobskerk

Een unieke yoga ervaring in de Antwerpse Sint-Jacobskerk, een mooie manier om bij te dragen aan Erfgoed.

Het belooft een ‘long hot summer’ te worden en in Antwerpen is de Sint-Jacobskerk elke woensdagavond de ‘coolest place to be in Antwerp’!

Yoga in de Sint-Jacobskerk is een perfecte manier om erfgoed letterlijk te beleven, in alle rust, stilte en sereniteit. Deze actie moet de aandacht vestigen op het erfgoed, ‘ons’ erfgoed, als stille getuige uit het verleden en met een frisse blik naar de toekomst toe. Op deze manier wil de Erfgoed Challenge mensen dichter brengen bij ‘hun’ erfgoed.

Yoga in de kerk is een onderdeel van een grote crowdfundingscampagne voor de Rubenskapel. De opbrengst gaat naar de restauratie van de kunstwerken in de kapel. Deelnemen? Ik schrijf me in.

Ook zij die niet meteen yoga fanaten zijn, maar wel een hart voor erfgoed hebben kunnen deelnemen aan de crowdfunding. Meer info over de grote crowdfunding vind je hier.

Yoga in de Sint-Jacobskerk is een initiatief van het KIK, in het kader van de Erfgoed Challenge, en in samenwerking met de Yoga Federatie.

Meer nieuws van het KIK

Defense4

De turbulente materiële geschiedenis van het Lam Gods opgehelderd in een proefschrift door collega Hélène Dubois

21.06.2022

Hélène Dubois verdedigde aan de UGent haar proefschrift in de kunstwetenschappen over de materiële geschiedenis van het Lam Gods vanaf de creatie van het werk door de gebroeders Hubert en Jan Van Eyck in 1432 tot aan het einde van de 19de eeuw. Ze analyseert in haar proefschrift de verschillende momenten waarop het werk aangepast werd: de restauraties, de opstellingswijzen, en de verspreiding van de verschillende panelen in het verleden.

Lees meer
DSC052861

Onze stagiair(e)s ontdekken de gelaagdheid van het verleden

21.06.2022

Onze ateliers verwelkomen regelmatig stagiair(e)s. Voor Julie Quénet, studente in het laatste jaar van haar masteropleiding, was dit een zeldzame kans om in teamverband aan een volledig project te kunnen werken. Zij deelt met ons haar ervaring over de restauratie van een drieluik van Michel Coxcie uit de Brusselse Zavelkerk.

Lees meer