Ga verder naar de inhoud

Een zomer lang Yoga in de Antwerpse Sint-Jacobskerk

Een unieke yoga ervaring in de Antwerpse Sint-Jacobskerk, een mooie manier om bij te dragen aan Erfgoed.

Eline Gijsbers

Geschreven op 17 juni 2022

Het belooft een ‘long hot summer’ te worden en in Antwerpen is de Sint-Jacobskerk elke woensdagavond de ‘coolest place to be in Antwerp’!

Yoga in de Sint-Jacobskerk is een perfecte manier om erfgoed letterlijk te beleven, in alle rust, stilte en sereniteit. Deze actie moet de aandacht vestigen op het erfgoed, ‘ons’ erfgoed, als stille getuige uit het verleden en met een frisse blik naar de toekomst toe. Op deze manier wil de Erfgoed Challenge mensen dichter brengen bij ‘hun’ erfgoed.

Yoga in de kerk is een onderdeel van een grote crowdfundingscampagne voor de Rubenskapel. De opbrengst gaat naar de restauratie van de kunstwerken in de kapel. Deelnemen? Ik schrijf me in.

Ook zij die niet meteen yoga fanaten zijn, maar wel een hart voor erfgoed hebben kunnen deelnemen aan de crowdfunding. Meer info over de grote crowdfunding vind je hier.

Yoga in de Sint-Jacobskerk is een initiatief van het KIK, in het kader van de Erfgoed Challenge, en in samenwerking met de Yoga Federatie.

Meer nieuws van KIK/IRPA

20220922 Bonka KIK Preview2 09388

Beter inzicht in de vorming van metaaloxalaten in olieverflagen met het MetOx-project

10.11.2022

Licht, vochtigheid en restauratieproducten kunnen chemische reactiesin verfmaterialen veroorzaken. In sommige gevallen worden alteratieproducten zoals metaaloxalaten gevormd, die een grijze sluier kunnen vormen. Via het MetOx-project heeft het Labo polychromie van het KIK, in samenwerking met nationale en internationale partners, deze verschijnselen bestudeerd.

Lees meer
Ecpbanner

Erfgoed Challenge 2022

13.10.2022

Op dinsdag 11 oktober werd in het KIK de Erfgoed Challenge 2022 gelanceerd. Het KIK selecteerde voor deze tweede editie opnieuw zes erfgoedparels uit heel verschillende periodes en plaatsen in België. Elk met hun unieke verhaal, opbouw, stijl en noden belichamen ze samen de rijkdom en variatie van ons erfgoed. Stuk voor stuk verdienen ze de beste zorgen: een duurzame restauratiebehandeling, het optimaliseren van de bewaaromgeving, een betere publieksopstelling…

Lees meer