Ga verder naar de inhoud

Een zomer lang Yoga in de Antwerpse Sint-Jacobskerk

Een unieke yoga ervaring in de Antwerpse Sint-Jacobskerk, een mooie manier om bij te dragen aan Erfgoed.

Eline Gijsbers

Geschreven op 17 juni 2022

Het belooft een ‘long hot summer’ te worden en in Antwerpen is de Sint-Jacobskerk elke woensdagavond de ‘coolest place to be in Antwerp’!

Yoga in de Sint-Jacobskerk is een perfecte manier om erfgoed letterlijk te beleven, in alle rust, stilte en sereniteit. Deze actie moet de aandacht vestigen op het erfgoed, ‘ons’ erfgoed, als stille getuige uit het verleden en met een frisse blik naar de toekomst toe. Op deze manier wil de Erfgoed Challenge mensen dichter brengen bij ‘hun’ erfgoed.

Yoga in de kerk is een onderdeel van een grote crowdfundingscampagne voor de Rubenskapel. De opbrengst gaat naar de restauratie van de kunstwerken in de kapel. Deelnemen? Ik schrijf me in.

Ook zij die niet meteen yoga fanaten zijn, maar wel een hart voor erfgoed hebben kunnen deelnemen aan de crowdfunding. Meer info over de grote crowdfunding vind je hier.

Yoga in de Sint-Jacobskerk is een initiatief van het KIK, in het kader van de Erfgoed Challenge, en in samenwerking met de Yoga Federatie.

Meer nieuws van KIK/IRPA

Unknown 8 small

Belangrijke aanwezigheid van het KIK op de 20ste ICOM-CC-conferentie in Valencia

20.09.2023

Meerdere collega's nemen momenteel deel aan de 20ste editie van de driejaarlijkse ICOM-CC-conferentie, een toonaangevend evenement op het gebied van erfgoedbehoud, die loopt van 18 tot 22 september in Valencia in Spanje.

Lees meer
DSCF4440 small

Brussels retabel uit Milaan komt terug tot leven

18.09.2023

Het altaarstuk de Aanbidding der Koningen, gemaakt in Brussel maar bewaard in Milaan, werd door het KIK in zijn oude luister hersteld. Het blijkt bovendien vervaardigd door de Bormans-beeldhouwersdynastie.

Lees meer