Ga verder naar de inhoud

Expo Habiller le culte

Bezoek de tentoonstelling "Habiller le culte. Les fastes du textile liturgique de la cathédrale de Tournai", tot 28 november in TAMAT in Doornik.

In TAMAT kan je je vergapen aan een prachtige selectie liturgische ornamenten uit de kathedraal van Doornik. Deze weelderige stukken die nauw verbonden zijn met de ritus, zijn geborduurd met zijde, goud- en zilverdraad en verblinden door hun fonkelende schittering.

Een tentoonstelling georganiseerd in samenwerking met de Vrienden van de Kathedraal van Doornik, de UCLouvain en het KIK.

Ontdek ook de verwante onderzoeksprojecten OrnaSacra en CHRISTINA, of schrijf je in voor de studiedag Orner le culte op 29 oktober.

Meer nieuws van het KIK

Defense4

De turbulente materiële geschiedenis van het Lam Gods opgehelderd in een proefschrift door collega Hélène Dubois

21.06.2022

Hélène Dubois verdedigde aan de UGent haar proefschrift in de kunstwetenschappen over de materiële geschiedenis van het Lam Gods vanaf de creatie van het werk door de gebroeders Hubert en Jan Van Eyck in 1432 tot aan het einde van de 19de eeuw. Ze analyseert in haar proefschrift de verschillende momenten waarop het werk aangepast werd: de restauraties, de opstellingswijzen, en de verspreiding van de verschillende panelen in het verleden.

Lees meer
DSC052861

Onze stagiair(e)s ontdekken de gelaagdheid van het verleden

21.06.2022

Onze ateliers verwelkomen regelmatig stagiair(e)s. Voor Julie Quénet, studente in het laatste jaar van haar masteropleiding, was dit een zeldzame kans om in teamverband aan een volledig project te kunnen werken. Zij deelt met ons haar ervaring over de restauratie van een drieluik van Michel Coxcie uit de Brusselse Zavelkerk.

Lees meer