Ga verder naar de inhoud

Samen bouwen we aan de toekomst van het KIK

Ons doel? Het erfgoed van België de best mogelijke zorgen bieden, met oog voor de behoeften van de sector.

Op 5 mei hebben onze algemeen directeur a.i. Hilde De Clercq, de leden van het uitvoerend comité en enkele projectmanagers de krijtlijnen van onze strategie voorgesteld aan het hele personeel. Iedereen kon vervolgens in kleinere groepen vragen stellen en input geven. Het was een constructief overleg om onze werking te verbeteren, onze positie als referentie-instelling te garanderen en om alle collega's dichter bijeen te brengen.

Deze essentiële oefening kadert in een overkoepelende strategie voor alle federale wetenschappelijke instellingen. Deze strategie richt zich ook op het belang van welzijn op het werk voor al onze werknemers. In de nabije toekomst zullen we onze ambities verder verfijnen en omzetten in concrete acties. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of LinkedIn om op de hoogte te blijven.

Meer nieuws van het KIK

Defense4

De turbulente materiële geschiedenis van het Lam Gods opgehelderd in een proefschrift door collega Hélène Dubois

21.06.2022

Hélène Dubois verdedigde aan de UGent haar proefschrift in de kunstwetenschappen over de materiële geschiedenis van het Lam Gods vanaf de creatie van het werk door de gebroeders Hubert en Jan Van Eyck in 1432 tot aan het einde van de 19de eeuw. Ze analyseert in haar proefschrift de verschillende momenten waarop het werk aangepast werd: de restauraties, de opstellingswijzen, en de verspreiding van de verschillende panelen in het verleden.

Lees meer
DSC052861

Onze stagiair(e)s ontdekken de gelaagdheid van het verleden

21.06.2022

Onze ateliers verwelkomen regelmatig stagiair(e)s. Voor Julie Quénet, studente in het laatste jaar van haar masteropleiding, was dit een zeldzame kans om in teamverband aan een volledig project te kunnen werken. Zij deelt met ons haar ervaring over de restauratie van een drieluik van Michel Coxcie uit de Brusselse Zavelkerk.

Lees meer