Ga verder naar de inhoud

Workshop “Erfgoedberoepen”, op 24 mei in het KIK: schrijf je nu in!

Hoe zijn de opleidingen in conservatie-restauratie van cultureel erfgoed georganiseerd in België en Frankrijk? En welke nieuwe vormen van interdisciplinariteit moeten we ontwikkelen op maat van ons zo diverse erfgoed (hedendaagse kunst; etnografische objecten en documenten; industrieel, wetenschappelijk en technisch erfgoed, etc.)?

Deze twee vragen staan centraal in de workshop die het Institut national du patrimoine (INP, Frankrijk) en het KIK organiseren in samenwerking met de drie opleidingsinstellingen in België: La Cambre, de Universiteit Antwerpen en Saint-Luc Liège.

In de voormiddag delen specialisten van de verschillende organisaties hun aanpak en ervaringen in twee panelgesprekken, gevolgd door een vragenronde voor alle aanwezigen. We voorzien simultaanvertaling tussen Frans en Nederlands. In de namiddag kan je in het KIK je atelier van keuze, het labo of de wetenschappelijke beeldvorming bezoeken én is er ruim de gelegenheid voor discussie.

Deze workshop is een eerste initiatief om de samenwerking tussen onze organisaties te versterken en een vruchtbare toekomst uit te stippelen voor de erfgoedberoepen. Het is een van de vier workshops ‘métiers du patrimoine en Europe’ van het INP, georganiseerd onder het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie 2022.

Je kan je inschrijven tot en met vrijdag 20 mei.

Meer nieuws van KIK/IRPA

20220922 Bonka KIK Preview 00378

Mariaretabel is terug in Boussu

16.03.2023

Nu het onderzoek en de restauratie door het KIK zijn afgerond - resultaten van dendrochronologie-onderzoek zullen nog volgen -, is het retabel van de Maagd Maria, mét de in 1914 gestolen fragmenten, sinds januari te bewonderen in de Kapel van de Heren in Boussu.

Lees meer
20220310 Bonka KIK Online 05469

Hilde De Clercq aangesteld tot algemeen directeur van het KIK

13.03.2023

Hilde De Clercq is benoemd tot algemeen directeur van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Zij zet met groot enthousiasme en voortreffelijke inzet haar werk van de voorbije zes jaar verder.

Lees meer