Ga verder naar de inhoud
Author
D. Allart
Details
ISBN 2-87033-015-9
2008, Studiecentrum Vlaamse Primitieven, 260 p.
Beschikbaar in Frans
Deze publicatie maakt deel uit van de reeks Repertorium
6
Price
€ 40
Ook te koop aan het onthaal van het KIK
PF REPERTOIRE 6

De stad Luik bezit een miskende collectie schilderijen uit de 15de en begin van de 16de eeuw van meesters die actief waren in het Prinsbisdom Luik en de Zuidelijke Nederlanden.

Dominique Allart, hoogleraar aan de universiteit van Luik, heeft zich met nauwgezetheid en deskundigheid gewijd aan de wetenschappelijke studie van de drieënveertig schilderijen waaruit deze collectie bestaat. De Maagd met Kind en Vlinder, een uitzonderlijk schilderij dat wordt toegeschreven aan de Luikse school en dat diende als epitaaf van Pierre van der Meulen, deken van de Sint-Pauluskathedraal, is het onderwerp van de meest recente studie. De Maagd met Kind en een schenker, een vermaard werk van de Meester van het Gezicht op Sint-Goedele, werd eveneens aan een grondig en volledig onderzoek onderworpen.

Voor dit boek werden nieuwe foto's genomen en enkele onuitgegeven technische documenten verrijken het fotografische beeldmateriaal. Daarnaast worden verschillende schilderijen bestudeerd van anonieme meesters, waarvan de activiteit zich uitstrekt tot de jaren 1530, waaronder de productie van kunstenaars die werkzaam waren in de omgeving van Hiëronimus Bosch, Joos van Cleve, de Meester van het Heilig Bloed, Ambrosius Benson en Pieter Coecke van Aalst.

Meer weten over deze publicatie of dit project? Neem contact met ons op:
Toon e-mail

Meer publicaties van het KIK

PF CONTRIB 12

'Ung bon ouvrier nommé Marquet Caussin'

D. Vanwijnsberghe (2013)
€ 70
Bijdragen
12
Details bekijken
Een schetsboekje van Henri Evenepoel

Een schetsboekje van Henri Evenepoel uit 1899

H. Coenen, S. Bown-Taevernier (1985)
Uitverkocht
Andere
- Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium, Brussel
Details bekijken