Ga verder naar de inhoud

Lancering van de online decision support tool AGATO

AGATO is een online decision support tool, speciaal voor beheerders van erfgoedcollecties, gericht op de goede bewaring van historische mixed-media objecten. Het begeleidt de gebruiker bij het inschatten van de risico’s waaraan een collectiestuk wordt blootgesteld en geeft aanbevelingen om in de toekomst schade te vermijden en bewaaromstandigheden te verbeteren. Nu gratis beschikbaar op agato.kikirpa.be!

Datum en tijdstip
08 december 2022 13:30 - 17:00
Locatie
Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), Brussel
Prijs
Gratis toegang

Deze tool voor preventieve conservatie is zowel relevant voor kunstcollecties als voor verzamelingen van religieuze objecten, manuscripten, historische (meet)instrumenten, kostuums, ethnografische objecten, e.a.

De tool AGATO werd ontwikkeld in het kader van het Belspo BRAIN-be-project ArtGarden, met de KU Leuven en de Universiteit Antwerpen als partners.

Programma

13.30 uur: Onthaal
14.00 uur: Welkomstwoord door Hilde De Clercq, Algemeen Directeur a.i. van het KIK
14.10 uur: Toelichting bij het project door Marjolijn Debulpaep (KIK) en Lieve Watteeuw (KU Leuven)
14.25 uur: Arnaud Vajda, Voorzitter van de POD Wetenschapsbeleid (BELSPO)
14.35 uur: Demo van AGATO door Elke Otten (KIK), gevolgd door Q&A
15.15 uur: Receptie

Aankomende evenementen van het KIK

Terug naar het verleden: van de studie van verven naar de studie van afwerkingen ‒ 8e Internationale Onderzoeksconferentie over Architecturale Afwerkingen

29 mei 2024 00:00 - 01 juni 2024 00:00 - Cultural Heritage Agency of the Netherlands

Van 29 mei tot 1 juni 2024 organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in samenwerking met het KIK, SRAL ‒ The Conservation Institute, Vrije Universiteit Brussel en Universiteit van Amsterdam de Research Conference on Architectural Finishes.

Details bekijken

Heritage Days / Open Monumentendagen

16 september 2023 00:00 - 17 september 2023 00:00

Sinds 1989 zijn de Heritage Days/Open Monumentendagen een van de culturele manifestaties waar duizenden bezoekers – Brusselaars, Walen, Vlamingen of buitenlanders – reikhalzend naar uitkijken. Het KIK zal deelnemen aan de activiteiten van urban.brussels met een speciaal programma in verband met de viering van de 75e verjaardag.

Details bekijken