Ga verder naar de inhoud

Schenk een bloem voor de Erfgoed Challenge

Tijdens de Nacht van de Kathedralen in Doornik op zaterdag 13 mei krijgt het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken, winnaar van de Erfgoed Challenge 2022, een bijzondere rol tijdens een bloemenactie. Ben jij erbij?

Bloemenactie voor de Erfgoed Challenge

Het 14de-eeuwse beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken staat tussen het dubbele romaanse portaal dat leidt naar het schip van de kathedraal van Doornik. Het is het symbool bij uitstek van de kerk en dankzij de steun van de inwoners van Doornik won dit beeld de Erfgoed Challenge van het KIK in 2022.

Het is nu hoog tijd om Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken terug beter te maken.

Tijdens de Nacht van de Kathedralen kan je een bloem kopen voor de Onze-Lieve-Vrouw. Jouw bloem wordt dan aan de voet van het beeld gelegd, waardoor we een schitterende bloemenzee creëren en we het beeld letterlijk in de bloemetjes zetten.

Kan je er niet bij zijn op 13 mei? Geen nood. Je kan ook een bloem online kopen. Die wordt dan voor jou bij het beeld neergelegd.

Zo red jij het erfgoed in Doornik en worden de zieken opgefleurd. Prachtig, toch?

Zien we jou tijdens de Nacht van de Kathedralen in Doornik? De Vrienden van de Kathedraal van Doornik en de kerkfabriek staan garant voor een rijkgevuld, gratis programma met concerten, rondleidingen, kinderanimatie, theater en andere activiteiten.

Met dank aan de spelers van de Nationale Loterij, Founding Partner van de Erfgoed Challenge

Meer nieuws van het KIK

Foto3

Kanselier Rolin in 3,5 miljard pixels. Een meesterwerk van Van Eyck zoals je het nog nooit gezien hebt

23.04.2024

Het Louvre in Parijs vroeg onlangs de medewerking van het KIK voor de tentoonstelling 'Revoir Van Eyck. La Vierge du Chancelier Rolin', die nog loopt tot 17 juni 2024. Het gerestaureerde schilderij De Maagd van kanselier Rolin werd opnieuw tot in de kleinste details in beeld gebracht en kreeg een eigen rubriek op de website Closer to Van Eyck.

Lees meer
DSF2383 small

"Horizon 2030 Powered by Loterie Nationale — Nationale Loterij" in het Jubelpark

08.04.2024

Deze lente en zomer kan je in het Jubelpark in Brussel, waar het KIK gehuisvest is, voor het eerst naar het stadsfestival Horizon 2023 Powered by Loterie Nationale - Nationale Loterij. In het programma van het festival staan erfgoed, kennis en culturele instellingen centraal. Horizon 2030 biedt een voorproefje van wat het toekomstige Jubelpark zal worden tegen 2030: het sociaalculturele vlaggenschip van België in een prachtig groen kader. Op zaterdag 13 april zal de Horizon 2030 Lift Off de feestelijke start van het project markeren.

Lees meer