Ga verder naar de inhoud

Schenk een bloem voor de Erfgoed Challenge

Tijdens de Nacht van de Kathedralen in Doornik op zaterdag 13 mei krijgt het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken, winnaar van de Erfgoed Challenge 2022, een bijzondere rol tijdens een bloemenactie. Ben jij erbij?

Bloemenactie voor de Erfgoed Challenge

Het 14de-eeuwse beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken staat tussen het dubbele romaanse portaal dat leidt naar het schip van de kathedraal van Doornik. Het is het symbool bij uitstek van de kerk en dankzij de steun van de inwoners van Doornik won dit beeld de Erfgoed Challenge van het KIK in 2022.

Het is nu hoog tijd om Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken terug beter te maken.

Tijdens de Nacht van de Kathedralen kan je een bloem kopen voor de Onze-Lieve-Vrouw. Jouw bloem wordt dan aan de voet van het beeld gelegd, waardoor we een schitterende bloemenzee creëren en we het beeld letterlijk in de bloemetjes zetten.

Kan je er niet bij zijn op 13 mei? Geen nood. Je kan ook een bloem online kopen. Die wordt dan voor jou bij het beeld neergelegd.

Zo red jij het erfgoed in Doornik en worden de zieken opgefleurd. Prachtig, toch?

Zien we jou tijdens de Nacht van de Kathedralen in Doornik? De Vrienden van de Kathedraal van Doornik en de kerkfabriek staan garant voor een rijkgevuld, gratis programma met concerten, rondleidingen, kinderanimatie, theater en andere activiteiten.

Met dank aan de spelers van de Nationale Loterij, Founding Partner van de Erfgoed Challenge

Meer nieuws van KIK/IRPA

DSF0757 small

Spelenderwijs kennismaken met preventieve conservatie

26.05.2023

Begin maart, tijdens de opendeurdag en de sectordag van het KIK, heeft de Cel preventieve conservatie met behulp van legoblokjes op een speelse manier het publiek gesensibiliseerd.

Lees meer
DSF3312 small

Nacht van de Kathedralen in Doornik

16.05.2023

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik nam op zaterdag 13 mei deel aan de Europese Nacht van de Kathedralen. Het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken, winnaar van de Erfgoed Challenge 2022, kreeg daarbij een bijzondere rol.

Lees meer