Ga verder naar de inhoud

Opendeurdag KIK 2023

Gefascineerd door kunst, cultuur en wetenschap?

Datum en tijdstip
02 maart 2023 10:00 - 17:00
Locatie
KIK, Brussel
Prijs
Vrije toegang

Gefascineerd door kunst, cultuur en wetenschap?

Op de opendeurdag van het KIK ontdek je alle finesses van de erfgoedzorg:

Hoe verloopt een restauratie? Wat is dendrochronologie? Hebben jullie historische foto’s uit mijn gemeente? Hoe maak je een radiografie van een schilderij? Hoe bepaal je de samenstelling van middeleeuwse verf? En hoe zie je het verschil tussen een origineel kunstwerk en een vervalsing?

Onze gepassioneerde restaurateurs, kunsthistorici, scheikundigen en fotografen laten geen vraag onbeantwoord. Geef je ogen de kost in de restauratieateliers met een ruime waaier aan kunstwerken, ontdek hoe radioactieve deeltjes de ouderdom van een object onthullen, of hoe je met ultraviolet- of infraroodlicht het onzichtbare in beeld brengt. In het KIK gaan jarenlange ervaring en spitstechnologie hand in hand om de toekomst van monumenten en kunstwerken uit heel België veilig te stellen.

Ik vind het zeer verrijkend. De mensen die hier werken in de verschillende afdelingen zijn zeer open. Je voelt dat ze hun beroep en hun passie willen delen. Ze staan open voor alle vragen en dat is echt zeer interessant!

Mélanie, 24 jaar, bezoeker tijdens de vorige editie van de opendeurdag

Praktisch

We zijn doorlopend open van 10 uur tot 17 uur. De toegang is gratis. Vooraf inschrijven is wel verplicht. Bij uw inschrijving wordt gevraagd om een tijdsblok aan te duiden. Dit tijdsblok is enkel van toepassing op de start van uw bezoek. Er zijn zeven tijdsblokken van één uur. Uw bezoek zelf mag zeker langer duren.

Komt u met een groep (> 10 personen) en wenst u een intro over onze algemene werking? Geef ons een seintje met uw aankomstuur via info@kikirpa.be

Inschrijven is verplicht

Nu inschrijven

Aankomende evenementen van het KIK

Terug naar het verleden: van de studie van verven naar de studie van afwerkingen ‒ 8e Internationale Onderzoeksconferentie over Architecturale Afwerkingen

29 mei 2024 00:00 - 01 juni 2024 00:00 - Cultural Heritage Agency of the Netherlands

Van 29 mei tot 1 juni 2024 organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in samenwerking met het KIK, SRAL ‒ The Conservation Institute, Vrije Universiteit Brussel en Universiteit van Amsterdam de Research Conference on Architectural Finishes.

Details bekijken

Sectordag

03 maart 2023 10:00 - 17:00 - Jubelpark 1, 1000 Brussel
Details bekijken