Ga verder naar de inhoud

Bibliotheek

De bibliotheek van het KIK is gewijd aan kunstgeschiedenis en aan het Belgisch materieel erfgoed. U vindt er ook alles over de conservatie-restauratie en het chemisch, fysisch en materiaaltechnisch onderzoek van kunstwerken. Kunsthistoricus, erfgoedprofessional, onderzoeker of liefhebber: iedereen is welkom.

Publicaties

Wat maakt de bibliotheek zo bijzonder?

  • meer dan 60.000 monografieën, tentoonstellings- en veilingcatalogi en andere documenten, meer dan 2500 titels van tijdschriften
  • vrij raadpleegbaar
  • groeit voortdurend aan dankzij aankopen, schenkingen en ruilpublicaties met partnerinstituten in België en in het buitenland
  • speciale focus op de Belgische kunstgeschiedenis, erfgoedwetenschap en conservatie-restauratie
  • meer dan 6000 werken en documenten over de Vlaamse Primitieven. U kan ze op afspraak raadplegen in de leeszaal van het Studiecentrum Vlaamse Primitieven.

Beschikbaar in de leeszaal

Heeft u vragen of wil u meer informatie? Neem contact met ons op!

Eduardo Lamas-Delgado
Dr. Eduardo Lamas-Delgado
Verantwoordelijke

Onze experts

Erik Buelinckx
Marjolijn Bijloos


Praktische informatie

Naar aanleiding van de nieuwe coronaregelgeving van 17 november 2021 is de Infotheek enkel op dinsdag en donderdag op afspraak toegankelijk tot nader order (afspraak per e-mail naar infotheek@kikirpa.be).

Contact en hulp bij opzoekingen

Email: infotheek@kikirpa.be
Tel.: (0032) (0)2 739 67 54

Leeszaal Studiecentrum Vlaamse Primitieven

De leeszaal van het Studiecentrum Vlaamse Primitieven is alleen open op afspraak. Neem contact op via infoXV@kikirpa.be of +32 2 739 68 66.

Adresgegevens en bereikbaarheid