Ga verder naar de inhoud

Herfstactie: ontdek elke maand een Scientia Artis aan verlaagde prijs

Tot aan het einde van het jaar zetten we elke maand een pareltje uit onze Scientia Artis reeks in de kijker met een mooie korting. Hou onze nieuwsbrief in de gaten en ontdek maandelijks ons nieuwe aanbod!

De maand oktober is gewijd aan de polychrome houtsculptuur, met Scientia Artis 9 “A Masterly Hand. Interdisciplinary Research on the Late-Medieval Sculptor(s) Master of Elsloo in an International Perspective”, onder redactie van Famke Peters. Volg via 200 laatgotische beelden, verspreid over de Zuidelijke Nederlanden, het spoor van de mysterieuze “Meester van Elsloo”. Hij is de onbekende auteur van het beeld van de Sint Anna te Drieën in de kerk van Elsloo, in Nederlands Limburg. Welke kunstenaar(s) zit(ten) achter dit raadselachtige pseudoniem? Waar komen ze vandaan? Waar, wanneer en hoe werkten ze?

In 2010 en 2011 namen de experts van het KIK, in samenwerking met Belgische en buitenlandse partners, de zaak onder de loep. Het uitgebreide interdisciplinaire onderzoek, een combinatie van stijlstudie, dendrochronologische analyse en diepgaand onderzoek van materialen en technieken, licht een tipje van de sluier over de identiteit van de “Meester van Elsloo”. De verrassende resultaten werden gepresenteerd op een symposium dat in oktober 2011 door het KIK werd georganiseerd. Vandaag worden ze eindelijk aan u onthuld in dit prachtige boek…

Tot eind oktober te koop aan het onthaal van het KIK of op de website van BREPOLS aan de speciale prijs van 48 €!

Gek van polychrome beeldhouwkunst? Bestel bij BREPOLS ook Scientia Artis 16 “Made in Mechelen. Les statuettes malinoises ou poupées de Malines de 1500-1540. Étude matérielle et typologique” door Fanny Cayron & Delphine Steyaert en geniet van extra korting op de verzending!

Meer nieuws van het KIK

Stemmen web

Erfgoed Challenge : stem een maand lang voor je favoriete erfgoed!

20.10.2021

Vandaag lanceren we een nieuwe uitdaging voor alle Belgen: de Erfgoed Challenge! Tegen 2030, de 200ste verjaardag van België, zullen we 10 Belgische erfgoedschatten laten schitteren dankzij een brede publieksparticipatie.

Lees meer
VIS

Het Lam Gods geeft zijn grootste geheim prijs: de precieze inbreng van Hubert en Jan van Eyck

14.10.2021

Sinds de ontdekking in 1832 van een tekst op de lijst van het Lam Gods (1432), heeft de figuur van Hubert van Eyck vele generaties van kunstwetenschappers en liefhebbers gefascineerd. Deze oudere broer van Jan is dan ook omhuld in mysterie. Ons onderzoek brengt daar verandering in!

Lees meer