Ga verder naar de inhoud

Samen bouwen we aan de toekomst van het KIK

Ons doel? Het erfgoed van België de best mogelijke zorgen bieden, met oog voor de behoeften van de sector.

Simon Laevers

Simon is Coördinator externe communicatie en persverantwoordelijke bij het KIK.

Geschreven op 10 mei 2022

Op 5 mei hebben onze algemeen directeur a.i. Hilde De Clercq, de leden van het uitvoerend comité en enkele projectmanagers de krijtlijnen van onze strategie voorgesteld aan het hele personeel. Iedereen kon vervolgens in kleinere groepen vragen stellen en input geven. Het was een constructief overleg om onze werking te verbeteren, onze positie als referentie-instelling te garanderen en om alle collega's dichter bijeen te brengen.

Deze essentiële oefening kadert in een overkoepelende strategie voor alle federale wetenschappelijke instellingen. Deze strategie richt zich ook op het belang van welzijn op het werk voor al onze werknemers. In de nabije toekomst zullen we onze ambities verder verfijnen en omzetten in concrete acties. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of LinkedIn om op de hoogte te blijven.

Meer nieuws van KIK/IRPA

20220922 Bonka KIK Preview2 09388

Beter inzicht in de vorming van metaaloxalaten in olieverflagen met het MetOx-project

10.11.2022

Licht, vochtigheid en restauratieproducten kunnen chemische reactiesin verfmaterialen veroorzaken. In sommige gevallen worden alteratieproducten zoals metaaloxalaten gevormd, die een grijze sluier kunnen vormen. Via het MetOx-project heeft het Labo polychromie van het KIK, in samenwerking met nationale en internationale partners, deze verschijnselen bestudeerd.

Lees meer
Ecpbanner

Erfgoed Challenge 2022

13.10.2022

Op dinsdag 11 oktober werd in het KIK de Erfgoed Challenge 2022 gelanceerd. Het KIK selecteerde voor deze tweede editie opnieuw zes erfgoedparels uit heel verschillende periodes en plaatsen in België. Elk met hun unieke verhaal, opbouw, stijl en noden belichamen ze samen de rijkdom en variatie van ons erfgoed. Stuk voor stuk verdienen ze de beste zorgen: een duurzame restauratiebehandeling, het optimaliseren van de bewaaromgeving, een betere publieksopstelling…

Lees meer