Ga verder naar de inhoud

Samen bouwen we aan de toekomst van het KIK

Ons doel? Het erfgoed van België de best mogelijke zorgen bieden, met oog voor de behoeften van de sector.

Op 5 mei hebben onze algemeen directeur a.i. Hilde De Clercq, de leden van het uitvoerend comité en enkele projectmanagers de krijtlijnen van onze strategie voorgesteld aan het hele personeel. Iedereen kon vervolgens in kleinere groepen vragen stellen en input geven. Het was een constructief overleg om onze werking te verbeteren, onze positie als referentie-instelling te garanderen en om alle collega's dichter bijeen te brengen.

Deze essentiële oefening kadert in een overkoepelende strategie voor alle federale wetenschappelijke instellingen. Deze strategie richt zich ook op het belang van welzijn op het werk voor al onze werknemers. In de nabije toekomst zullen we onze ambities verder verfijnen en omzetten in concrete acties. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook of LinkedIn om op de hoogte te blijven.

Meer nieuws van het KIK

Steenx125965 Sam detail cut

Workshop “Erfgoedberoepen”, op 24 mei in het KIK: schrijf je nu in!

12.05.2022

Specialisten van het Institut national du Patrimoine (INP, France), de Universiteit Antwerpen, La Cambre, Saint-Luc Luik en het KIK snijden in twee rondetafelgesprekken de organisatie en uitdagingen aan van de opleidingen conservatie-restauratie. In de namiddag kan je een atelier, labo of de cel wetenschappelijke beeldvorming bezoeken en in discussie treden met onze collega's. Schrijf je nu in voor deze gratis workshop.

Lees meer
DSC05062 edited small

Van Milaan tot Brussel: een altaarstuk van Jan II Borman in restauratie door het KIK

13.04.2022

In ons Atelier polychrome houtsculptuur bevindt zich een prachtig altaarstuk uit de kerk van San Nazaro Maggiore in Milaan. Het wordt toegeschreven aan Jan II Borman, de leidende figuur van een roemruchte dynastie van Brusselse beeldhouwers. Een perfect voorbeeld van de rage van altaarstukken in de XVᵉ eeuw, onderscheidt het werk zich door de grootte van de gebeeldhouwde elementen. Zij stellen de Aanbidding der Koningen voor, een onderwerp dat zich leent voor rijke kostuums en prachtige originele polychromie. Parallel aan het onderzoek zal een behandeling, die zich momenteel in de testfase bevindt, bestaan uit het verwijderen van de latere ingrepen om de rijke polychromie te herontdekken die op het eerste gezicht goed bewaard lijkt.

Lees meer