Ga verder naar de inhoud

XXIInd Symposium for the Study of Underdrawing and Technology in Painting

Het tweejaarlijkse symposium zal in digitale vorm plaatsvinden van 28 tot 30 maart 2022. Dit jaar zijn Musea Brugge en de Université catholique de Louvain (UCL) organisator, met als thema ‘Alla Maniera’: Technical art history and the meaning of style in 15th to 17th century painting.

22nd symposium underdrawing

Het symposium concentreert zich op de vraag hoe technisch onderzoek aanvullende inzichten of uitdagingen kan opleveren met betrekking tot de stijl van een individuele schilder, een atelier of een groep schilders. Stijlovereenkomsten kunnen wijzen op culturele, sociale, geografische of chronologische verbanden in schilderijen, tekeningen, prenten, toegepaste kunst... en over artistieke media heen.

Bekijk het programma en registreer vóór 25 maart. Als lid van het wetenschappelijk comité of als spreker verwelkomen onze collega’s je graag op deze eerste digitale editie!

Dit event wordt afwisselend georganiseerd door het KIK, Illuminare, de UCL en Musea Brugge.

Meer nieuws van het KIK

Steenx125965 Sam detail cut

Workshop “Erfgoedberoepen”, op 24 mei in het KIK: schrijf je nu in!

12.05.2022

Specialisten van het Institut national du Patrimoine (INP, France), de Universiteit Antwerpen, La Cambre, Saint-Luc Luik en het KIK snijden in twee rondetafelgesprekken de organisatie en uitdagingen aan van de opleidingen conservatie-restauratie. In de namiddag kan je een atelier, labo of de cel wetenschappelijke beeldvorming bezoeken en in discussie treden met onze collega's. Schrijf je nu in voor deze gratis workshop.

Lees meer
DSC05328

Een strategie voor het KIK, op maat van de hele erfgoedsector

10.05.2022

Om ook in de toekomst het erfgoed de beste zorgen te geven, werken we samen een sterke strategie uit voor de komende jaren.

Lees meer