Ga verder naar de inhoud

XXIInd Symposium for the Study of Underdrawing and Technology in Painting

Het tweejaarlijkse symposium zal in digitale vorm plaatsvinden van 28 tot 30 maart 2022. Dit jaar zijn Musea Brugge en de Université catholique de Louvain (UCL) organisator, met als thema ‘Alla Maniera’: Technical art history and the meaning of style in 15th to 17th century painting.

22nd symposium underdrawing

Het symposium concentreert zich op de vraag hoe technisch onderzoek aanvullende inzichten of uitdagingen kan opleveren met betrekking tot de stijl van een individuele schilder, een atelier of een groep schilders. Stijlovereenkomsten kunnen wijzen op culturele, sociale, geografische of chronologische verbanden in schilderijen, tekeningen, prenten, toegepaste kunst... en over artistieke media heen.

Bekijk het programma en registreer vóór 25 maart. Als lid van het wetenschappelijk comité of als spreker verwelkomen onze collega’s je graag op deze eerste digitale editie!

Dit event wordt afwisselend georganiseerd door het KIK, Illuminare, de UCL en Musea Brugge.

Meer nieuws van KIK/IRPA

20220922 Bonka KIK Preview 00378

Mariaretabel is terug in Boussu

16.03.2023

Nu het onderzoek en de restauratie door het KIK zijn afgerond - resultaten van dendrochronologie-onderzoek zullen nog volgen -, is het retabel van de Maagd Maria, mét de in 1914 gestolen fragmenten, sinds januari te bewonderen in de Kapel van de Heren in Boussu.

Lees meer
20220310 Bonka KIK Online 05469

Hilde De Clercq aangesteld tot algemeen directeur van het KIK

13.03.2023

Hilde De Clercq is benoemd tot algemeen directeur van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Zij zet met groot enthousiasme en voortreffelijke inzet haar werk van de voorbije zes jaar verder.

Lees meer