Ga verder naar de inhoud

Stage tussen de meesterwerken

Op zoek naar een stageplaats in een stimulerende werkomgeving, te midden van meesterwerken uit de Belgische kunst en cultuur? Het KIK verwelkomt Belgische en buitenlandse stagiair(e)s om hun vaardigheden en kennis aan te scherpen.

Stages in cijfers

  • De eerste stagiair ontvingen we al in 1949.
  • Sindsdien verwelkomden we meer dan 700 stagiairs en stagiaires uit meer dan 60 landen.
  • Zo’n twee derde komt van buiten België.
  • Van ongeveer 1 op de 3 landen wereldwijd was er ooit een stagiair of stagiaire in het KIK.

Waarom stage lopen aan het KIK?

Je komt terecht in een instituut met tonnen ervaring: al sinds 1949 leiden we jonge professionals op in de wetenschappelijke studie en de conservatie/restauratie van kunstpatrimonium.

Je bent omringd door erfgoedexperts aan de internationale top van hun vakgebied. Bij hen krijg je de kans om je theoretische en praktische kennis uit te diepen, zodat je helemaal voorbereid bent om als erfgoedprofessional aan de slag te gaan.

Je krijgt de kans om deel te nemen aan verschillende lezingenreeksen en excursies.

Soorten stages

Je kan stage lopen in elk van onze laboratoria en conservatie-ateliers of in de Infotheek, de Cel beeldvorming of het Studiecentrum Vlaamse Primitieven, afhankelijk van de beschikbaarheid en behoeften van het team.

  • Structurele stages staan open voor iedereen met een master in de kunstgeschiedenis, conservatie/restauratie, chemie, fysica of erfgoedstudies. Ze starten elk jaar op 1 oktober voor een duur van 6, 8 of 12 maanden. Meer info
  • Erasmus+-stages: we ontvangen het hele jaar door laatstejaars in een masteropleiding en pas afgestudeerden uit het Erasmus+-programma. Meer info
  • Masterstages: masterstudenten kunnen op elk moment van het jaar stage doen bij het KIK. Meer info

Geprikkeld om stage te lopen aan het KIK? Wij helpen je verder met al je vragen!

Dr. Géraldine Patigny
Dr. Géraldine Patigny
Coördinatrice van het stageprogramma
Toon email