Ga verder naar de inhoud

Terug naar het verleden: van de studie van verven naar de studie van afwerkingen ‒ 8e Internationale Onderzoeksconferentie over Architecturale Afwerkingen

Een internationale conferentie over de afwerking in en op gebouwen, georganiseerd door partners uit de lage landen.

Van 29 mei tot 1 juni 2024 is de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) gastheer van de Engelstalige Architectural Finishes Research Conference over kleur historisch onderzoek. Deze vierdaagse conferentie vindt plaats in Amsterdam en wordt georganiseerd door de RCE samen met gerenommeerde partners uit de lage landen: KIK/IRPA, SRAL -The Conservation Institute, Vrije Universiteit Brussel, Universiteit van Amsterdam.

Deze periodieke conferentie biedt een platform voor het professionele werkveld van kleur historisch onderzoek. We wisselen nieuwe ontwikkelingen in interpretatie, conservatie, documentatie en omgang met historische afwerkingen uit, waarbij afstemming over gemeenschappelijke standpunten plaatsvindt. Onderling begrip tussen de verschillende deelnemers staat sterk in het vaandel. De conferentie wil bijdragen aan een competente, sterk samenhangende mondiale gemeenschap van kleur historisch onderzoekers.

Datum en tijdstip
29 mei 2024 00:00 - 01 juni 2024 00:00
Locatie
Cultural Heritage Agency of the Netherlands

Samenvatting

Het organisatiecomité nodigt professionals en studenten op het gebied van bouwkundig afwerkingsonderzoek uit om abstracts van papers over hun (onderzoeks)projecten of ervaring in te sturen. Deze kunnen gaan over onderwerpen als schildermaterialen en -technieken, standaardisatie van onderzoek naar architectonische afwerkingen (Europese norm CEN 17543 en Nederlandse ERM URL 2004), de invloed van de internationale handel op de afwerkingen van bouwkundig erfgoed door de eeuwen heen, of de invloed van klimaat- en milieubeheersvoorschriften.

Deadline voor het inleveren van abstracts: 1 januari 2023. Het wetenschappelijk comité selecteert de papers die door hun auteur(s) op de conferentie van 2024 zullen worden gepresenteerd. Bovendien zullen de geselecteerde papers als voordrukken in de proceedings worden gepubliceerd. Zie call for abstracts voor meer informatie over het indienen van de abstracts en de selectiecriteria.

Rce22 002 beeldmerk programma interieurs rgb 800 px breed

Aankomende evenementen van het KIK

Heritage Days / Open Monumentendagen

16 september 2023 00:00 - 17 september 2023 00:00

Sinds 1989 zijn de Heritage Days/Open Monumentendagen een van de culturele manifestaties waar duizenden bezoekers – Brusselaars, Walen, Vlamingen of buitenlanders – reikhalzend naar uitkijken. Het KIK zal deelnemen aan de activiteiten van urban.brussels met een speciaal programma in verband met de viering van de 75e verjaardag.

Details bekijken