Ga verder naar de inhoud

Glas voor het voetlicht

Twee trefdagen in november 2022 naar aanleiding van het Internationaal Jaar van het Glas

Datum en tijdstip
17 november 2022 09:00 - 18 november 2022 18:00
Locatie
Brussel, Jubelpark & Charleroi, Bois du Cazier

In het kader van het Internationaal Jaar van het Glas van de Verenigde Naties organiseert het KIK, in samenwerking met de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG) en het Glas Museum van Charleroi, twee trefdagen over het materiaal glas.

Op 17 november is er in het Museum voor Kunst en Geschiedenis een lezing over de glascollecties in België, gevolgd door een bezoek aan de galerij met antiek glas en de tijdelijke tentoonstelling "Medaillons. Miniaturen op glas". In de namiddag staat er een bezoek gepland aan het KIK en haar Atelier glas en keramiek. Isabelle Lecocq zal verder haar onderzoek en activiteiten op het gebied van glas-in-loodramen, documentatie en de fototheek voorstellen. Helena Wouters zal tot slot haar werk in het Labo glas en het Labo metaal toelichten.

Op 18 november zal op de site van Bois du Cazier in Marcinelle een symposium worden gehouden rond het thema "Werken met glas in België".

Het volledige programma wordt in september bekendgemaakt.

Inschrijvingen openen in september.

Aankomende evenementen van het KIK

Opendeurdag KIK 2023

02 maart 2023 10:00 - 17:00 - KIK, Brussel

Gefascineerd door kunst, cultuur en wetenschap? Op de opendeurdag van het KIK ontdek je alle finesses van de erfgoedzorg!

Meer weten