Ga verder naar de inhoud

Cadeautip: een prachtige Scientia Artis met korting

Deze herfst zetten we enkel pareltjes uit de Scientia Artis-reeks in de kijker, de ontmoetingsplaats tussen kunst en wetenschap. Tot in december kan u elke maand een boek ontdekken met een mooie korting. Blijf op de hoogte dankzij onze nieuwsbrief!

Machinae Spirituales

Deze maand zetten we de retabelkunst centraal met Scientia Artis 10. Machinae Spirituales. Les retables baroques dans les Pays-Bas méridionaux et en Europe. Contributions à une histoire formelle du sentiment religieux au XVIIe siècle (in het Frans, met enkele artikels in het Engels).

Zelden werd het goddelijke met evenveel spektakel in beeld gebracht als in de 17de-eeuwse barokke altaarstukken. Ontdek hoe deze "spirituele machines" de gelovigen in de voormalige Nederlanden tijdens de Contrareformatie gidsten in hun aanbidding.

Te koop aan het onthaal van het KIK en op de BREPOLS website, in december aan de speciale prijs van €48!

Flesh, Gold and Wood

Ontdek ook Scientia Artis 18. Flesh, Gold and Wood. The Saint-Denis altarpiece in Liège and the question of partial paint practices in the 16th century, onder redactie van Emmanuelle Mercier, Ria De Boodt en Pierre-Yves Kairis, met artikels in het Engels en Frans.

Met zijn uitzonderlijke partiële polychromie is het altaarstuk van de kerk Saint-Denis in Luik het meest mysterieuze én emblematische laatmiddeleeuwse Brabantse retabel. Het werk, dat tussen 2012 en 2014 door het KIK werd gerestaureerd, werd uitgebreid interdisciplinair bestudeerd. Zo werden tal van mysteries opgelost en ontstonden nieuwe onderzoekspistes.

Deze maand krijgt u een korting op de verzendkosten als u dit boek samen met Machinae Spirituales bestelt bij BREPOLS.

Meer nieuws van KIK/IRPA

DSF0757 small

Spelenderwijs kennismaken met preventieve conservatie

26.05.2023

Begin maart, tijdens de opendeurdag en de sectordag van het KIK, heeft de Cel preventieve conservatie met behulp van legoblokjes op een speelse manier het publiek gesensibiliseerd.

Lees meer
DSF3312 small

Nacht van de Kathedralen in Doornik

16.05.2023

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik nam op zaterdag 13 mei deel aan de Europese Nacht van de Kathedralen. Het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken, winnaar van de Erfgoed Challenge 2022, kreeg daarbij een bijzondere rol.

Lees meer