Ga verder naar de inhoud

Conferentie MATÉRIAUX 2022, 24-28 oktober, Rijsel

De MATÉRIAUX-conferenties worden vierjaarlijks gehouden en zijn hét franstalige event voor iedereen betrokken bij de wereld van materialen (academici, onderzoekers, ingenieurs en promovendi), of het nu om academici of industriëlen gaat.

Logo Materiaux 2022 300x206

Deze editie van zal ingaan op technologische toepassingen van het dagelijks leven tot de ruimtevaart en op de uitdagingen van onderzoek en innovatie. De vraagstukken zullen betrekking hebben op het ontwerp, de karakterisering, de produktie en het goed beheer van materialen, op specifieke klassen van materialen en procédés of op specifieke toepassingsgebieden. Het KIK draagt via collega Marine Wojcieszak (Labo koolstofdatering) mee aan de wetenschappelijke omkadering van de conferentie.

Schrijf je nu in, of stuur je abstract!

MATÉRIAUX 2022 wordt georganiseerd onder auspiciën van de Fédération Française des Matériaux (FFM), die een dertigtal wetenschappelijke en technische verenigingen op het gebied van materialen verenigt.

Meer nieuws van KIK/IRPA

20220922 Bonka KIK Preview 00378

Mariaretabel is terug in Boussu

16.03.2023

Nu het onderzoek en de restauratie door het KIK zijn afgerond - resultaten van dendrochronologie-onderzoek zullen nog volgen -, is het retabel van de Maagd Maria, mét de in 1914 gestolen fragmenten, sinds januari te bewonderen in de Kapel van de Heren in Boussu.

Lees meer
20220310 Bonka KIK Online 05469

Hilde De Clercq aangesteld tot algemeen directeur van het KIK

13.03.2023

Hilde De Clercq is benoemd tot algemeen directeur van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Zij zet met groot enthousiasme en voortreffelijke inzet haar werk van de voorbije zes jaar verder.

Lees meer