Ga verder naar de inhoud

Conferentie MATÉRIAUX 2022, 24-28 oktober, Rijsel

De MATÉRIAUX-conferenties worden vierjaarlijks gehouden en zijn hét franstalige event voor iedereen betrokken bij de wereld van materialen (academici, onderzoekers, ingenieurs en promovendi), of het nu om academici of industriëlen gaat.

Logo Materiaux 2022 300x206

Deze editie van zal ingaan op technologische toepassingen van het dagelijks leven tot de ruimtevaart en op de uitdagingen van onderzoek en innovatie. De vraagstukken zullen betrekking hebben op het ontwerp, de karakterisering, de produktie en het goed beheer van materialen, op specifieke klassen van materialen en procédés of op specifieke toepassingsgebieden. Het KIK draagt via collega Marine Wojcieszak (Labo koolstofdatering) mee aan de wetenschappelijke omkadering van de conferentie.

Schrijf je nu in, of stuur je abstract!

MATÉRIAUX 2022 wordt georganiseerd onder auspiciën van de Fédération Française des Matériaux (FFM), die een dertigtal wetenschappelijke en technische verenigingen op het gebied van materialen verenigt.

Meer nieuws van KIK/IRPA

Unknown 8 small

Belangrijke aanwezigheid van het KIK op de 20ste ICOM-CC-conferentie in Valencia

20.09.2023

Meerdere collega's nemen momenteel deel aan de 20ste editie van de driejaarlijkse ICOM-CC-conferentie, een toonaangevend evenement op het gebied van erfgoedbehoud, die loopt van 18 tot 22 september in Valencia in Spanje.

Lees meer
DSCF4440 small

Brussels retabel uit Milaan komt terug tot leven

18.09.2023

Het altaarstuk de Aanbidding der Koningen, gemaakt in Brussel maar bewaard in Milaan, werd door het KIK in zijn oude luister hersteld. Het blijkt bovendien vervaardigd door de Bormans-beeldhouwersdynastie.

Lees meer