Ga verder naar de inhoud

Conferentie MATÉRIAUX 2022, 24-28 oktober, Rijsel

De MATÉRIAUX-conferenties worden vierjaarlijks gehouden en zijn hét franstalige event voor iedereen betrokken bij de wereld van materialen (academici, onderzoekers, ingenieurs en promovendi), of het nu om academici of industriëlen gaat.

Logo Materiaux 2022 300x206

Deze editie van zal ingaan op technologische toepassingen van het dagelijks leven tot de ruimtevaart en op de uitdagingen van onderzoek en innovatie. De vraagstukken zullen betrekking hebben op het ontwerp, de karakterisering, de produktie en het goed beheer van materialen, op specifieke klassen van materialen en procédés of op specifieke toepassingsgebieden. Het KIK draagt via collega Marine Wojcieszak (Labo koolstofdatering) mee aan de wetenschappelijke omkadering van de conferentie.

Schrijf je nu in, of stuur je abstract!

MATÉRIAUX 2022 wordt georganiseerd onder auspiciën van de Fédération Française des Matériaux (FFM), die een dertigtal wetenschappelijke en technische verenigingen op het gebied van materialen verenigt.

Meer nieuws van het KIK

Steenx125965 Sam detail cut

Workshop “Erfgoedberoepen”, op 24 mei in het KIK: schrijf je nu in!

12.05.2022

Specialisten van het Institut national du Patrimoine (INP, France), de Universiteit Antwerpen, La Cambre, Saint-Luc Luik en het KIK snijden in twee rondetafelgesprekken de organisatie en uitdagingen aan van de opleidingen conservatie-restauratie. In de namiddag kan je een atelier, labo of de cel wetenschappelijke beeldvorming bezoeken en in discussie treden met onze collega's. Schrijf je nu in voor deze gratis workshop.

Lees meer
DSC05328

Een strategie voor het KIK, op maat van de hele erfgoedsector

10.05.2022

Om ook in de toekomst het erfgoed de beste zorgen te geven, werken we samen een sterke strategie uit voor de komende jaren.

Lees meer