Ga verder naar de inhoud

Conferentie MATÉRIAUX 2022, 24-28 oktober, Rijsel

De MATÉRIAUX-conferenties worden vierjaarlijks gehouden en zijn hét franstalige event voor iedereen betrokken bij de wereld van materialen (academici, onderzoekers, ingenieurs en promovendi), of het nu om academici of industriëlen gaat.

Logo Materiaux 2022 300x206

Deze editie van zal ingaan op technologische toepassingen van het dagelijks leven tot de ruimtevaart en op de uitdagingen van onderzoek en innovatie. De vraagstukken zullen betrekking hebben op het ontwerp, de karakterisering, de produktie en het goed beheer van materialen, op specifieke klassen van materialen en procédés of op specifieke toepassingsgebieden. Het KIK draagt via collega Marine Wojcieszak (Labo koolstofdatering) mee aan de wetenschappelijke omkadering van de conferentie.

Schrijf je nu in, of stuur je abstract!

MATÉRIAUX 2022 wordt georganiseerd onder auspiciën van de Fédération Française des Matériaux (FFM), die een dertigtal wetenschappelijke en technische verenigingen op het gebied van materialen verenigt.

Meer nieuws van het KIK

Rubenskapel Steen 2

Stenen monumenten in de Rubenskapel ondergaan grondig onderzoek

24.04.2024

Als het maar niet té veel stof doet opwaaien. Letterlijk dan. De beelden in de Rubenskapel, winnaar van de eerste Erfgoed Challenge, krijgen een grondige conservatie-restauratiebehandeling door het Atelier steensculptuur van het KIK. Begin februari 2024 gingen onze steenexperten in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen van start. Dat was alleen maar mogelijk dankzij de financiële steun van onze vele schenkers. Waar staan we nu, bijna drie maanden na de aanvang van de ambitieuze restauratie?

Lees meer
Foto3

Kanselier Rolin in 3,5 miljard pixels. Een meesterwerk van Van Eyck zoals je het nog nooit gezien hebt

23.04.2024

Het Louvre in Parijs vroeg onlangs de medewerking van het KIK voor de tentoonstelling 'Revoir Van Eyck. La Vierge du Chancelier Rolin', die nog loopt tot 17 juni 2024. Het gerestaureerde schilderij De Maagd van kanselier Rolin werd opnieuw tot in de kleinste details in beeld gebracht en kreeg een eigen rubriek op de website Closer to Van Eyck.

Lees meer