Ga verder naar de inhoud

Herfstactie: ontdek elke maand een Scientia Artis aan verlaagde prijs

Het einde van de vakantie... Daar zetten we graag iets tegenover! Tot aan het einde van het jaar zetten we elke maand een pareltje uit onze Scientia Artis reeks in de kijker met een mooie korting. Hou onze nieuwsbrief in de gaten en ontdek maandelijks ons nieuwe aanbod.

In september zijn alle ogen gericht op de prachtige miniatuurkunst met het boek Scientia Artis 13 ‘A l’Escu de France. Guillebert de Mets et la peinture de livres à Gand à l’époque de Jan van Eyck (1410-1450)’ van D. Vanwijnsberghe & E. Verroken. Treed in de voetsporen van deze getalenteerde kalligraaf en zijn mysterieuze meester-verluchters en ontdek de kunst van de miniatuurkunst in de Bourgondische Nederlanden aan het begin van de 15e eeuw.

Volg zijn avontuurlijke tocht van Geraardsbergen tot in Parijs, met als rustplaats zijn prestigieuze herberg annex boekhandel: het ‘Schild van Frankrijk’. Aan de hand van deze originele bundeling van 64 boeken en fragmenten, verken je de levendige uitwisselingen tussen Parijs en Gent, twee belangrijke artistieke centra van die tijd. Het boek werd onder meer bekroond met de prijs Arthur Merghelynck van de Académie royale de Belgique.

Tot eind september te koop aan het onthaal van het KIK of op de website van BREPOLS aan de speciale prijs van 75,00 €!

PF CONTRIB 12 jpg

Gek van miniatuurkunst? Bestel bij BREPOLS ook dit boek van dezelfde auteur: Bijdragen 12 “Ung bon ouvrier nommé Marquet Caussin. Peinture et enluminure en Hainaut avant Simon Marmion” en geniet van extra korting op de verzending.

Meer nieuws van het KIK

Kunstkamer na

"De kunstkamer van Cornelis van der Geest" opnieuw in het Rubenshuis na complexe restauratie

07.09.2021

De gerestaureerde Kunstkamer van Cornelis van der Geest is terug te bewonderen in het Antwerpse Rubenshuis. Dit werk van Willem van Haecht (1593-1637) is één van de pronkstukken uit de collectie. Het staat ook op de Vlaamse Topstukkenlijst, een bloemlezing met de 100 belangrijkste meesterwerken uit de Noord- en Zuid-Nederlandse kunst.

Lees meer
International RE ORG seminar BXL

Webinar "RE-ORG: a brighter future for your museum collections in storage"

05.09.2021

Dit jaar vieren we het 10-jarig bestaan van de RE-ORG methode: een innovatieve aanpak om overvolle museumdepots te reorganiseren zodat musea weer toegang krijgen tot hun collecties. Bij deze gelegenheid neem gratis deel aan het volgende webinar van ICCROM: "RE-ORG: a brighter future for your museum collections in storage" (in het Engels) op donderdag 9 september 2021 om 15:00 uur. Een panel van internationale deskundigen zal hun ervaring met en advies over deze revolutionaire methode delen!

Lees meer