Ga verder naar de inhoud

Herfstactie: ontdek elke maand een Scientia Artis aan verlaagde prijs

Het einde van de vakantie... Daar zetten we graag iets tegenover! Tot aan het einde van het jaar zetten we elke maand een pareltje uit onze Scientia Artis reeks in de kijker met een mooie korting. Hou onze nieuwsbrief in de gaten en ontdek maandelijks ons nieuwe aanbod.

In september zijn alle ogen gericht op de prachtige miniatuurkunst met het boek Scientia Artis 13 ‘A l’Escu de France. Guillebert de Mets et la peinture de livres à Gand à l’époque de Jan van Eyck (1410-1450)’ van D. Vanwijnsberghe & E. Verroken. Treed in de voetsporen van deze getalenteerde kalligraaf en zijn mysterieuze meester-verluchters en ontdek de kunst van de miniatuurkunst in de Bourgondische Nederlanden aan het begin van de 15e eeuw.

Volg zijn avontuurlijke tocht van Geraardsbergen tot in Parijs, met als rustplaats zijn prestigieuze herberg annex boekhandel: het ‘Schild van Frankrijk’. Aan de hand van deze originele bundeling van 64 boeken en fragmenten, verken je de levendige uitwisselingen tussen Parijs en Gent, twee belangrijke artistieke centra van die tijd. Het boek werd onder meer bekroond met de prijs Arthur Merghelynck van de Académie royale de Belgique.

Tot eind september te koop aan het onthaal van het KIK of op de website van BREPOLS aan de speciale prijs van 75,00 €!

test

Gek van miniatuurkunst? Bestel bij BREPOLS ook dit boek van dezelfde auteur: Bijdragen 12 “Ung bon ouvrier nommé Marquet Caussin. Peinture et enluminure en Hainaut avant Simon Marmion” en geniet van extra korting op de verzending.

Meer nieuws van het KIK

Rubenskapel Steen 2

Stenen monumenten in de Rubenskapel ondergaan grondig onderzoek

24.04.2024

Als het maar niet té veel stof doet opwaaien. Letterlijk dan. De beelden in de Rubenskapel, winnaar van de eerste Erfgoed Challenge, krijgen een grondige conservatie-restauratiebehandeling door het Atelier steensculptuur van het KIK. Begin februari 2024 gingen onze steenexperten in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen van start. Dat was alleen maar mogelijk dankzij de financiële steun van onze vele schenkers. Waar staan we nu, bijna drie maanden na de aanvang van de ambitieuze restauratie?

Lees meer
Foto3

Kanselier Rolin in 3,5 miljard pixels. Een meesterwerk van Van Eyck zoals je het nog nooit gezien hebt

23.04.2024

Het Louvre in Parijs vroeg onlangs de medewerking van het KIK voor de tentoonstelling 'Revoir Van Eyck. La Vierge du Chancelier Rolin', die nog loopt tot 17 juni 2024. Het gerestaureerde schilderij De Maagd van kanselier Rolin werd opnieuw tot in de kleinste details in beeld gebracht en kreeg een eigen rubriek op de website Closer to Van Eyck.

Lees meer