Ga verder naar de inhoud

Herfstactie: ontdek elke maand een Scientia Artis aan verlaagde prijs

Het einde van de vakantie... Daar zetten we graag iets tegenover! Tot aan het einde van het jaar zetten we elke maand een pareltje uit onze Scientia Artis reeks in de kijker met een mooie korting. Hou onze nieuwsbrief in de gaten en ontdek maandelijks ons nieuwe aanbod.

In september zijn alle ogen gericht op de prachtige miniatuurkunst met het boek Scientia Artis 13 ‘A l’Escu de France. Guillebert de Mets et la peinture de livres à Gand à l’époque de Jan van Eyck (1410-1450)’ van D. Vanwijnsberghe & E. Verroken. Treed in de voetsporen van deze getalenteerde kalligraaf en zijn mysterieuze meester-verluchters en ontdek de kunst van de miniatuurkunst in de Bourgondische Nederlanden aan het begin van de 15e eeuw.

Volg zijn avontuurlijke tocht van Geraardsbergen tot in Parijs, met als rustplaats zijn prestigieuze herberg annex boekhandel: het ‘Schild van Frankrijk’. Aan de hand van deze originele bundeling van 64 boeken en fragmenten, verken je de levendige uitwisselingen tussen Parijs en Gent, twee belangrijke artistieke centra van die tijd. Het boek werd onder meer bekroond met de prijs Arthur Merghelynck van de Académie royale de Belgique.

Tot eind september te koop aan het onthaal van het KIK of op de website van BREPOLS aan de speciale prijs van 75,00 €!

test

Gek van miniatuurkunst? Bestel bij BREPOLS ook dit boek van dezelfde auteur: Bijdragen 12 “Ung bon ouvrier nommé Marquet Caussin. Peinture et enluminure en Hainaut avant Simon Marmion” en geniet van extra korting op de verzending.

Meer nieuws van het KIK

X146225 web

De Kruisiging, het gestolen schilderij uit de kerk van Sainte-Waudru in Bergen

16.11.2021

Al even gegeerd door liefhebbers als door dieven, verdwijnen kunstwerken soms tientallen jaren van de radar alvorens ze weer opduiken. Zo werd in 2017 de Kruisiging, een schilderij van een Antwerpse maniërist uit de vroege 16e eeuw, bij toeval teruggevonden na een arrestatie in Italië. In 1980, 37 jaar eerder, was het werk gestolen uit de collegiale kerk van Sainte-Waudru in Bergen.

Lees meer
SA12 SA14 promo

Herfstactie : ontdek elke maand een Scientia Artis aan verlaagde prijs!

16.11.2021

Deze herfst zetten we enkel pareltjes uit de Scientia Artis-reeks in de kijker, de ontmoetingsplaats tussen kunst en wetenschap. Tot in december kan u elke maand een boek ontdekken met een mooie korting. Blijf op de hoogte dankzij onze nieuwsbrief.

Lees meer