Ga verder naar de inhoud

Jubelpark 2030

De Jubelparksite wordt het nieuwe socio-culturele vlaggenschip voor België, en dit tegen 2030, de 200ste verjaardag van België. Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), het Museum Kunst & Geschiedenis, het Koninklijk Legermuseum en vzw Autoworld ontwikkelen, samen met de vzw Horizon 50-200, een ambitieus masterplan om de Jubelparksite te ontwikkelen onder de vlag ‘Jubelpark 2030’.

Op initiatief van de staatssecretaris belast met Wetenschapsbeleid Thomas Dermine, slaan de vice-premier en minister belast met de Nationale Loterij Vincent Van Peteghem, de minister belast met Beliris Karine Lalieux, de minister van Defensie Ludivine Dedonder en de staatssecretaris belast met de Regie der gebouwen Mathieu Michel de handen in elkaar om van de Brusselse Jubelparksite opnieuw een aantrekkelijk, socio-cultureel en wetenschappelijk Belgisch vlaggenschip te maken en dit tegen 2030, de 200ste verjaardag van België.

Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), het Museum Kunst & Geschiedenis, het Koninklijk Legermuseum en vzw Autoworld ontwikkelen, samen met de vzw Horizon 50-200, een ambitieus masterplan om de Jubelparksite te ontwikkelen onder de vlag ‘Jubelpark 2030’. Het Jubelpark en haar instellingen worden plaatsen waar ontmoeting, participatie, meerstemmige dialoog en constante uitwisseling centraal staan met een sterke Europese oriëntatie. Zowel binnenlandse als buitenlandse actoren worden betrokken, evenals de burgers.

Meer nieuws van het KIK

Christus Met Doornenkroon Tijdens Restauratie

Dieric en Albrecht Bouts doorgrond in 'Atelier Bouts'

16.02.2024

Van 16 februari tot 28 april 2024 ontdek je in M - Museum Leuven hoe de schilder Dieric Bouts in de 15de eeuw precies te werk ging. Aan de hand van zes kunstwerken worden zes verschillende wetenschappelijke onderzoekstechnieken getoond. De inbreng van de expertise van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium was daarbij cruciaal.

Lees meer
Kapel volledig

Volgende restauratiefase breekt aan voor de Rubenskapel

12.02.2024

In de Sint-Jacobskerk in Antwerpen begon vorige week de conservatie-restauratie van de stenen monumenten in de Rubenskapel. De kapel is de laatste rustplaats van Pieter Paul Rubens (1577-1640). Het interieur, dat bestaat uit prachtige kunstschatten, won in 2021 de eerste editie van de Erfgoed Challenge. Dankzij die winst is het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) sinds 2022 bezig met de conservatie-restauratie ervan. Nu zijn dus de stenen elementen aan de beurt.

Lees meer