Ga verder naar de inhoud

Jubelpark 2030

De Jubelparksite wordt het nieuwe socioculturele vlaggenschip voor België, en dit tegen 2030, de 200ste verjaardag van België. Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), het Museum Kunst & Geschiedenis, het Koninklijk Legermuseum en vzw Autoworld ontwikkelen, samen met de vzw Horizon 50-200, een ambitieus masterplan om de Jubelparksite te ontwikkelen onder de vlag ‘Jubelpark 2030’.

Op initiatief van de staatssecretaris belast met Wetenschapsbeleid Thomas Dermine, slaan de vice-premier en minister belast met de Nationale Loterij Vincent Van Peteghem, de minister belast met Beliris Karine Lalieux, de minister van Defensie Ludivine Dedonder en de staatssecretaris belast met de Regie der gebouwen Mathieu Michel de handen in elkaar om van de Brusselse Jubelparksite opnieuw een aantrekkelijk, sociocultureel en wetenschappelijk Belgisch vlaggenschip te maken en dit tegen 2030, de 200ste verjaardag van België.

Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), het Museum Kunst & Geschiedenis, het Koninklijk Legermuseum en vzw Autoworld ontwikkelen, samen met de vzw Horizon 50-200, een ambitieus masterplan om de Jubelparksite te ontwikkelen onder de vlag ‘Jubelpark 2030’. Het Jubelpark en haar instellingen worden plaatsen waar ontmoeting, participatie, meerstemmige dialoog en constante uitwisseling centraal staan met een sterke Europese oriëntatie. Zowel binnenlandse als buitenlandse actoren worden betrokken, evenals de burgers.

Meer nieuws van het KIK

Rubenskapel Steen 2

Stenen monumenten in de Rubenskapel ondergaan grondig onderzoek

24.04.2024

Als het maar niet té veel stof doet opwaaien. Letterlijk dan. De beelden in de Rubenskapel, winnaar van de eerste Erfgoed Challenge, krijgen een grondige conservatie-restauratiebehandeling door het Atelier steensculptuur van het KIK. Begin februari 2024 gingen onze steenexperten in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen van start. Dat was alleen maar mogelijk dankzij de financiële steun van onze vele schenkers. Waar staan we nu, bijna drie maanden na de aanvang van de ambitieuze restauratie?

Lees meer
Foto3

Kanselier Rolin in 3,5 miljard pixels. Een meesterwerk van Van Eyck zoals je het nog nooit gezien hebt

23.04.2024

Het Louvre in Parijs vroeg onlangs de medewerking van het KIK voor de tentoonstelling 'Revoir Van Eyck. La Vierge du Chancelier Rolin', die nog loopt tot 17 juni 2024. Het gerestaureerde schilderij De Maagd van kanselier Rolin werd opnieuw tot in de kleinste details in beeld gebracht en kreeg een eigen rubriek op de website Closer to Van Eyck.

Lees meer