Ga verder naar de inhoud

Jubelpark 2030

De Jubelparksite wordt het nieuwe socioculturele vlaggenschip voor België, en dit tegen 2030, de 200ste verjaardag van België. Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), het Museum Kunst & Geschiedenis, het Koninklijk Legermuseum en vzw Autoworld ontwikkelen, samen met de vzw Horizon 50-200, een ambitieus masterplan om de Jubelparksite te ontwikkelen onder de vlag ‘Jubelpark 2030’.

Op initiatief van de staatssecretaris belast met Wetenschapsbeleid Thomas Dermine, slaan de vice-premier en minister belast met de Nationale Loterij Vincent Van Peteghem, de minister belast met Beliris Karine Lalieux, de minister van Defensie Ludivine Dedonder en de staatssecretaris belast met de Regie der gebouwen Mathieu Michel de handen in elkaar om van de Brusselse Jubelparksite opnieuw een aantrekkelijk, sociocultureel en wetenschappelijk Belgisch vlaggenschip te maken en dit tegen 2030, de 200ste verjaardag van België.

Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK), het Museum Kunst & Geschiedenis, het Koninklijk Legermuseum en vzw Autoworld ontwikkelen, samen met de vzw Horizon 50-200, een ambitieus masterplan om de Jubelparksite te ontwikkelen onder de vlag ‘Jubelpark 2030’. Het Jubelpark en haar instellingen worden plaatsen waar ontmoeting, participatie, meerstemmige dialoog en constante uitwisseling centraal staan met een sterke Europese oriëntatie. Zowel binnenlandse als buitenlandse actoren worden betrokken, evenals de burgers.

Meer nieuws van het KIK

Sterrenactie Rubens Geert en Jacob

Rubens gered door erfgoedliefhebbers

26.07.2024

Begin februari 2024 gingen onze steenexperten in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen van start. Dat was alleen maar mogelijk dankzij de financiële steun van onze vele schenkers.

Lees meer
20220922 Bonka KIK Preview 09926

Grote stappen in de creatie van een Europese 'Cloud for Cultural Heritage'

23.07.2024

Met het project ECHOES gaat een consortium van 51 partners (waarvan het KIK er eentje is) de basis leggen voor een Europese 'Collaborative Cloud for Cultural Heritage' (ECCCH). Deze cloud is een ambitieus plan van de Europese Commissie om een pan-Europees digitaal ecosysteem te maken dat helpt bij het beheren van digitale erfgoedobjecten.

Lees meer