Ga verder naar de inhoud

Opleiding om vaardigheden voor de bescherming van cultureel erfgoed te verbeteren

In maart hebben verschillende leden van het CHrisis-project deelgenomen aan een opleiding over de bescherming van cultureel erfgoed, georganiseerd in het kader van het project ProCultHer-NET, gecoördineerd door de Italiaanse civiele bescherming.

In maart hebben verschillende leden van het CHrisis-project deelgenomen aan een cursus over de bescherming van cultureel erfgoed, georganiseerd in het kader van het ProCultHer-NET-project. Dat staat voor 'Protecting Cultural Heritage from the Consequences of Disasters' en wordt gecoördineerd door de Italiaanse civiele bescherming. Dit door de EU gefinancierde project heeft als doel partnerschappen tot stand te brengen tussen de erfgoedsector en de civiele bescherming in heel Europa om capaciteit op te bouwen voor de bescherming van het cultureel erfgoed in noodsituaties. Daarbij wordt nagedacht over een meer systematische integratie van de bescherming van het erfgoed in het werk van de civiele bescherming. In Volterra in Italië werden twee opleidingssessies van een week georganiseerd, bestaande uit theorie, praktische oefeningen en simulaties.

Meer nieuws van het KIK

DSF2141

De preparatie van monsters voor C14-analyse

27.11.2023

Hoe bereid je organisch materiaal voor om het te kunnen dateren met de radiokoolstofmethode? Marie-Gabrielle Durier en Élise Brunello leggen de belangrijkste stappen van het proces uit, met skeletmateriaal als voorbeeld. Volg het proces van het schoonmaken van de beenderen tot het vriesdrogen.

Lees meer
DSF1372 small

'Zeldzaam & Onmisbaar' in het MAS

23.11.2023

Ter ere van 20 jaar Vlaams Topstukkendecreet opende de spraakmakende tentoonstelling 'Zeldzaam & Onmisbaar' in het MAS. Je ontdekt een bonte verzameling erfgoedobjecten, waarvan er heel wat door experten van het KIK gedocumenteerd, onderzocht en gerestaureerd zijn.

Lees meer