Ga verder naar de inhoud

Opleiding om vaardigheden voor de bescherming van cultureel erfgoed te verbeteren

In maart hebben verschillende leden van het CHrisis-project deelgenomen aan een opleiding over de bescherming van cultureel erfgoed, georganiseerd in het kader van het project ProCultHer-NET, gecoördineerd door de Italiaanse civiele bescherming.

In maart hebben verschillende leden van het CHrisis-project deelgenomen aan een cursus over de bescherming van cultureel erfgoed, georganiseerd in het kader van het ProCultHer-NET-project. Dat staat voor 'Protecting Cultural Heritage from the Consequences of Disasters' en wordt gecoördineerd door de Italiaanse civiele bescherming. Dit door de EU gefinancierde project heeft als doel partnerschappen tot stand te brengen tussen de erfgoedsector en de civiele bescherming in heel Europa om capaciteit op te bouwen voor de bescherming van het cultureel erfgoed in noodsituaties. Daarbij wordt nagedacht over een meer systematische integratie van de bescherming van het erfgoed in het werk van de civiele bescherming. In Volterra in Italië werden twee opleidingssessies van een week georganiseerd, bestaande uit theorie, praktische oefeningen en simulaties.

Meer nieuws van KIK/IRPA

DSF0757 small

Spelenderwijs kennismaken met preventieve conservatie

26.05.2023

Begin maart, tijdens de opendeurdag en de sectordag van het KIK, heeft de Cel preventieve conservatie met behulp van legoblokjes op een speelse manier het publiek gesensibiliseerd.

Lees meer
DSF3312 small

Nacht van de Kathedralen in Doornik

16.05.2023

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik nam op zaterdag 13 mei deel aan de Europese Nacht van de Kathedralen. Het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken, winnaar van de Erfgoed Challenge 2022, kreeg daarbij een bijzondere rol.

Lees meer