Ga verder naar de inhoud

Opleiding om vaardigheden voor de bescherming van cultureel erfgoed te verbeteren

In maart hebben verschillende leden van het CHrisis-project deelgenomen aan een opleiding over de bescherming van cultureel erfgoed, georganiseerd in het kader van het project ProCultHer-NET, gecoördineerd door de Italiaanse civiele bescherming.

In maart hebben verschillende leden van het CHrisis-project deelgenomen aan een cursus over de bescherming van cultureel erfgoed, georganiseerd in het kader van het ProCultHer-NET-project. Dat staat voor 'Protecting Cultural Heritage from the Consequences of Disasters' en wordt gecoördineerd door de Italiaanse civiele bescherming. Dit door de EU gefinancierde project heeft als doel partnerschappen tot stand te brengen tussen de erfgoedsector en de civiele bescherming in heel Europa om capaciteit op te bouwen voor de bescherming van het cultureel erfgoed in noodsituaties. Daarbij wordt nagedacht over een meer systematische integratie van de bescherming van het erfgoed in het werk van de civiele bescherming. In Volterra in Italië werden twee opleidingssessies van een week georganiseerd, bestaande uit theorie, praktische oefeningen en simulaties.

Meer nieuws van het KIK

DSF2383 small

"Horizon 2030 Powered by Loterie Nationale — Nationale Loterij" in het Jubelpark

08.04.2024

Deze lente en zomer kan je in het Jubelpark in Brussel, waar het KIK gehuisvest is, voor het eerst naar het stadsfestival Horizon 2023 Powered by Loterie Nationale - Nationale Loterij. In het programma van het festival staan erfgoed, kennis en culturele instellingen centraal. Horizon 2030 biedt een voorproefje van wat het toekomstige Jubelpark zal worden tegen 2030: het sociaalculturele vlaggenschip van België in een prachtig groen kader. Op zaterdag 13 april zal de Horizon 2030 Lift Off de feestelijke start van het project markeren.

Lees meer
F3 P1 Foto 20

Derde fase Lam Gods: eerste resultaten beloven schitterende apotheose

26.03.2024

Sinds mei 2023 loopt de derde en laatste fase van de grootscheepse conservatie-restauratiecampagne van het Lam Gods door het KIK. De voorbije maanden heeft het team niet-originele vernissen weggenomen en de verflagen eronder uitvoerig bestudeerd. Momenteel is men, na het advies van de internationale commissie van experten, begonnen met het verwijderen van 16de-eeuwse overschilderingen. Nu al zijn de eerste resultaten adembenemend mooi.

Lees meer