Ga verder naar de inhoud

Opleiding om vaardigheden voor de bescherming van cultureel erfgoed te verbeteren

In maart hebben verschillende leden van het CHrisis-project deelgenomen aan een opleiding over de bescherming van cultureel erfgoed, georganiseerd in het kader van het project ProCultHer-NET, gecoördineerd door de Italiaanse civiele bescherming.

In maart hebben verschillende leden van het CHrisis-project deelgenomen aan een cursus over de bescherming van cultureel erfgoed, georganiseerd in het kader van het ProCultHer-NET-project. Dat staat voor 'Protecting Cultural Heritage from the Consequences of Disasters' en wordt gecoördineerd door de Italiaanse civiele bescherming. Dit door de EU gefinancierde project heeft als doel partnerschappen tot stand te brengen tussen de erfgoedsector en de civiele bescherming in heel Europa om capaciteit op te bouwen voor de bescherming van het cultureel erfgoed in noodsituaties. Daarbij wordt nagedacht over een meer systematische integratie van de bescherming van het erfgoed in het werk van de civiele bescherming. In Volterra in Italië werden twee opleidingssessies van een week georganiseerd, bestaande uit theorie, praktische oefeningen en simulaties.

Meer nieuws van het KIK

Sterrenactie Rubens Geert en Jacob

Rubens gered door erfgoedliefhebbers

26.07.2024

Begin februari 2024 gingen onze steenexperten in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen van start. Dat was alleen maar mogelijk dankzij de financiële steun van onze vele schenkers.

Lees meer
20220922 Bonka KIK Preview 09926

Grote stappen in de creatie van een Europese 'Cloud for Cultural Heritage'

23.07.2024

Met het project ECHOES gaat een consortium van 51 partners (waarvan het KIK er eentje is) de basis leggen voor een Europese 'Collaborative Cloud for Cultural Heritage' (ECCCH). Deze cloud is een ambitieus plan van de Europese Commissie om een pan-Europees digitaal ecosysteem te maken dat helpt bij het beheren van digitale erfgoedobjecten.

Lees meer