Ga verder naar de inhoud

Virtueel ICCROM event Climate.Culture.Peace

Van 24 tot 28 januari 2022

Climate.Culture.Peace is een kennisopbouwend initiatief, gericht op het verkennen van de onderlinge verbanden tussen cultuur, klimaatverandering, vrede en weerbaarheid tegen rampen. Het omvat een vijfdaagse virtuele conferentie en een kennisportaal met een focus op erfgoedsites en -instellingen die worden bedreigd door rampen en/of conflicten die volgen uit de klimaatverandering. De conferentie zal diverse experts, beleidsadviseurs, mensen uit de praktijk, leiders van gemeenschappen en jongeren samenbrengen.

Verschillende van onze collega’s zetten hun schouders onder dit vijfdaags event. Estelle De Bruyn, hoofd van onze Cel duurzaamheid, modereert er samen met Terry Little de sessie "Culture in Support of Carbon Budgets” (28/01, 9u-10u). Daarin zal collega Annelies Cosaert ook het project Climate2Preserv voorstellen. Françoise Collanges van de Cel preventieve conservatie zal op haar beurt de rol van het KIK toelichten als coördinator van de noodhulp aan het erfgoed dat in juli 2021 werd getroffen door de overstromingen (25/01, 14u40-16u).

Meer nieuws van KIK/IRPA

DSF0757 small

Spelenderwijs kennismaken met preventieve conservatie

26.05.2023

Begin maart, tijdens de opendeurdag en de sectordag van het KIK, heeft de Cel preventieve conservatie met behulp van legoblokjes op een speelse manier het publiek gesensibiliseerd.

Lees meer
DSF3312 small

Nacht van de Kathedralen in Doornik

16.05.2023

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik nam op zaterdag 13 mei deel aan de Europese Nacht van de Kathedralen. Het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken, winnaar van de Erfgoed Challenge 2022, kreeg daarbij een bijzondere rol.

Lees meer