Ga verder naar de inhoud

Virtueel ICCROM event Climate.Culture.Peace

Van 24 tot 28 januari 2022

Climate.Culture.Peace is een kennisopbouwend initiatief, gericht op het verkennen van de onderlinge verbanden tussen cultuur, klimaatverandering, vrede en weerbaarheid tegen rampen. Het omvat een vijfdaagse virtuele conferentie en een kennisportaal met een focus op erfgoedsites en -instellingen die worden bedreigd door rampen en/of conflicten die volgen uit de klimaatverandering. De conferentie zal diverse experts, beleidsadviseurs, mensen uit de praktijk, leiders van gemeenschappen en jongeren samenbrengen.

Verschillende van onze collega’s zetten hun schouders onder dit vijfdaags event. Estelle De Bruyn, hoofd van onze Cel duurzaamheid, modereert er samen met Terry Little de sessie "Culture in Support of Carbon Budgets” (28/01, 9u-10u). Daarin zal collega Annelies Cosaert ook het project Climate2Preserv voorstellen. Françoise Collanges van de Cel preventieve conservatie zal op haar beurt de rol van het KIK toelichten als coördinator van de noodhulp aan het erfgoed dat in juli 2021 werd getroffen door de overstromingen (25/01, 14u40-16u).

Meer nieuws van het KIK

Steenx125965 Sam detail cut

Workshop “Erfgoedberoepen”, op 24 mei in het KIK: schrijf je nu in!

12.05.2022

Specialisten van het Institut national du Patrimoine (INP, France), de Universiteit Antwerpen, La Cambre, Saint-Luc Luik en het KIK snijden in twee rondetafelgesprekken de organisatie en uitdagingen aan van de opleidingen conservatie-restauratie. In de namiddag kan je een atelier, labo of de cel wetenschappelijke beeldvorming bezoeken en in discussie treden met onze collega's. Schrijf je nu in voor deze gratis workshop.

Lees meer
DSC05328

Een strategie voor het KIK, op maat van de hele erfgoedsector

10.05.2022

Om ook in de toekomst het erfgoed de beste zorgen te geven, werken we samen een sterke strategie uit voor de komende jaren.

Lees meer