Ga verder naar de inhoud

Virtueel ICCROM event Climate.Culture.Peace

Van 24 tot 28 januari 2022

Climate.Culture.Peace is een kennisopbouwend initiatief, gericht op het verkennen van de onderlinge verbanden tussen cultuur, klimaatverandering, vrede en weerbaarheid tegen rampen. Het omvat een vijfdaagse virtuele conferentie en een kennisportaal met een focus op erfgoedsites en -instellingen die worden bedreigd door rampen en/of conflicten die volgen uit de klimaatverandering. De conferentie zal diverse experts, beleidsadviseurs, mensen uit de praktijk, leiders van gemeenschappen en jongeren samenbrengen.

Verschillende van onze collega’s zetten hun schouders onder dit vijfdaags event. Estelle De Bruyn, hoofd van onze Cel duurzaamheid, modereert er samen met Terry Little de sessie "Culture in Support of Carbon Budgets” (28/01, 9u-10u). Daarin zal collega Annelies Cosaert ook het project Climate2Preserv voorstellen. Françoise Collanges van de Cel preventieve conservatie zal op haar beurt de rol van het KIK toelichten als coördinator van de noodhulp aan het erfgoed dat in juli 2021 werd getroffen door de overstromingen (25/01, 14u40-16u).

Meer nieuws van het KIK

Rubenskapel Steen 2

Stenen monumenten in de Rubenskapel ondergaan grondig onderzoek

24.04.2024

Als het maar niet té veel stof doet opwaaien. Letterlijk dan. De beelden in de Rubenskapel, winnaar van de eerste Erfgoed Challenge, krijgen een grondige conservatie-restauratiebehandeling door het Atelier steensculptuur van het KIK. Begin februari 2024 gingen onze steenexperten in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen van start. Dat was alleen maar mogelijk dankzij de financiële steun van onze vele schenkers. Waar staan we nu, bijna drie maanden na de aanvang van de ambitieuze restauratie?

Lees meer
Foto3

Kanselier Rolin in 3,5 miljard pixels. Een meesterwerk van Van Eyck zoals je het nog nooit gezien hebt

23.04.2024

Het Louvre in Parijs vroeg onlangs de medewerking van het KIK voor de tentoonstelling 'Revoir Van Eyck. La Vierge du Chancelier Rolin', die nog loopt tot 17 juni 2024. Het gerestaureerde schilderij De Maagd van kanselier Rolin werd opnieuw tot in de kleinste details in beeld gebracht en kreeg een eigen rubriek op de website Closer to Van Eyck.

Lees meer