Ga verder naar de inhoud

La conservation et la restauration des vitraux

Recommandations pour l’élaboration d’un cahier des charges

Details
ISBN 978-2-9600935-0-6
2010, Commission royale des Monuments, Sites et Fouilles de la Région wallonne, 154 p.
Beschikbaar in Frans
Deze publicatie maakt deel uit van de reeks Dossier de la Commission royale des Monuments, Sites et Fouilles
13
Price
€ 25
La conservation et la restauration des vitraux

Dit werk, dat is gepubliceerd met medewerking van het Waalse Comité voor glasramen dat is aangesloten bij het Corpus Vitrearum, vormt het dertiende Dossier van het C.R.M.S.F. en is onmisbaar voor iedereen die zich bezighoudt met de conservatie van glas-in-loodramen, een kwetsbaar erfgoed dat met de grootste omzichtigheid moet worden behandeld.


Deze publikatie, die tot stand is gekomen op basis van uitwisselingen tussen internationale deskundigen op het gebied van de conservatie van glas-in-lood tijdens een rondetafelconferentie in Luik, bevat geen recepten die bij willekeurig gebruik schade zouden kunnen veroorzaken. Het behandelt de vier hoofdfasen van een conserverings-/restauratie-ingreep voor glas-in-lood.

Dit boek is ook erg praktisch. Een essentieel onderdeel van elke conserverings- of restauratie-ingreep is immers de documentatie: aan het eind van het boek worden modelformulieren voorgesteld voor de algemene diagnose, de voorstudies, de behandeling in het atelier en het einddossier.

Dit boek, rijk geïllustreerd zowel voor de verschillende soorten schade als voor de opeenvolgende stadia van conservatie/restauratie/bescherming van glas-in-loodramen, is dan ook niet alleen bestemd voor erfgoedspecialisten en conservatoren/restauratoren, maar ook voor allen die meer willen weten over deze werken, die willen begrijpen wat ze hebben doorgemaakt en die willen dat ze blijven bestaan.


Meer info op de website van de CRMSF

Meer weten over deze publicatie of dit project? Neem contact met ons op:
Toon e-mail

Meer publicaties van het KIK

PF CORPUS 17

Le Musée du Louvre, Paris

M. Comblen-Sonkes & Ph. Lorentz (1995)
€ 25
Corpus
17
Details bekijken
Bulletin5 WEB

Bulletin 5 | 1962

ISSN 0085-1892, 1962
€ 6
Bulletin
5
Details bekijken