Ga verder naar de inhoud

RIHA Journal

Het RIHA Journal (Journal of the International Association of Research Institutes in the History of Art) is een open access elektronisch tijdschrift gepubliceerd door de International Association of Art History Research Institutes (RIHA), waarvan het KIK lid is.

Dit project wordt uitgevoerd door 31 instellingen in 22 landen. Het tijdschrift is internationaal en meertalig en staat open voor alle kunsthistorische onderwerpen, perioden en benaderingen. De volledige tekst is vrij online beschikbaar. De talen van publicatie zijn Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans.

Als instituut van het RIHA, verzorgt het KIK de contacten met de auteurs, organiseert de peerreview procedure en de redactie van de bijdragen van Belgische auteurs of over Belgische thema's. Een dubbelblinde peerreview door specialisten uit diverse vakgebieden garandeert de kwaliteit van de publicatie. Een van de troeven van het tijdschrift is de korte doorlooptijd tussen het inzenden van het artikel en de online publicatie.

Het tijdschrift is geïndexeerd door Arts & Humanities Citation Index, Scopus, ERIH PLUS (the European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences) en Directory of Open Access Journals (DOAJ).

RIHA Journal logo

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op!

Elisabeth Van Eyck
Elisabeth Van Eyck
Onze local editor voor het RIHA Journal

Voor artikels in het Engels en bij voorkeur over vroegmoderne (kunst)historische onderwerpen kunt u zich ook richten tot het Rubenianum.