Ga verder naar de inhoud

Herfstactie: ontdek elke maand een Scientia Artis aan verlaagde prijs!

Deze herfst zetten we enkel pareltjes uit de Scientia Artis-reeks in de kijker, de ontmoetingsplaats tussen kunst en wetenschap. Tot in december kan u elke maand een boek ontdekken met een mooie korting. Blijf op de hoogte dankzij onze nieuwsbrief!

Wat kan timmerwerk ons vertellen over de geschiedenis van een gebouw, over zijn opbouw, indeling of zelfs gebruik? Veel meer dan je zou denken! In Scientia Artis 12. In Between Carpentry and Joinery: Wood Finishing Work in European Medieval and Modern Architecture belichten de auteurs voor het eerst het nauwe - en vaak onderschatte - verband tussen timmerwerk en schrijnwerk. Zo pleiten ze voor een globale archeologische benadering van het gebruik van hout in de architectuur.

Ontdek ook de Scientia Artis 14: Frans Pourbus l’Ancien à Tournai. Les panneaux peints pour l’abbatiale Saint-Martin. Histoire, iconographie, style, technique, restauration. De Passie van Christus en het Leven van Sint-Maarten van de Vlaamse schilder Frans Pourbus de Oude zijn kostbare overblijfselen uit de Sint-Martinusabdij in Doornik, die in 1797 werd verwoest. Deze twee prachtige reeksen schilderijen op paneel werden tussen 2012 en 2015 gerestaureerd in het KIK en zijn te bezichtigen in de réserve précieuse van het bisschoppelijk seminarie van Doornik.

Beide boeken zijn verkrijgbaar aan het onthaal van het KIK of via de website van Brepols. Gedurende de maand november betaalt u slechts 40 € per stuk. Als u de twee boeken bestelt bij Brepols, krijgt u bovendien een korting op de verzendkosten.

Meer nieuws van het KIK

Rubenskapel Steen 2

Stenen monumenten in de Rubenskapel ondergaan grondig onderzoek

24.04.2024

Als het maar niet té veel stof doet opwaaien. Letterlijk dan. De beelden in de Rubenskapel, winnaar van de eerste Erfgoed Challenge, krijgen een grondige conservatie-restauratiebehandeling door het Atelier steensculptuur van het KIK. Begin februari 2024 gingen onze steenexperten in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen van start. Dat was alleen maar mogelijk dankzij de financiële steun van onze vele schenkers. Waar staan we nu, bijna drie maanden na de aanvang van de ambitieuze restauratie?

Lees meer
Foto3

Kanselier Rolin in 3,5 miljard pixels. Een meesterwerk van Van Eyck zoals je het nog nooit gezien hebt

23.04.2024

Het Louvre in Parijs vroeg onlangs de medewerking van het KIK voor de tentoonstelling 'Revoir Van Eyck. La Vierge du Chancelier Rolin', die nog loopt tot 17 juni 2024. Het gerestaureerde schilderij De Maagd van kanselier Rolin werd opnieuw tot in de kleinste details in beeld gebracht en kreeg een eigen rubriek op de website Closer to Van Eyck.

Lees meer