Ga verder naar de inhoud

Herfstactie: ontdek elke maand een Scientia Artis aan verlaagde prijs!

Deze herfst zetten we enkel pareltjes uit de Scientia Artis-reeks in de kijker, de ontmoetingsplaats tussen kunst en wetenschap. Tot in december kan u elke maand een boek ontdekken met een mooie korting. Blijf op de hoogte dankzij onze nieuwsbrief!

Wat kan timmerwerk ons vertellen over de geschiedenis van een gebouw, over zijn opbouw, indeling of zelfs gebruik? Veel meer dan je zou denken! In Scientia Artis 12. In Between Carpentry and Joinery: Wood Finishing Work in European Medieval and Modern Architecture belichten de auteurs voor het eerst het nauwe - en vaak onderschatte - verband tussen timmerwerk en schrijnwerk. Zo pleiten ze voor een globale archeologische benadering van het gebruik van hout in de architectuur.

Ontdek ook de Scientia Artis 14: Frans Pourbus l’Ancien à Tournai. Les panneaux peints pour l’abbatiale Saint-Martin. Histoire, iconographie, style, technique, restauration. De Passie van Christus en het Leven van Sint-Maarten van de Vlaamse schilder Frans Pourbus de Oude zijn kostbare overblijfselen uit de Sint-Martinusabdij in Doornik, die in 1797 werd verwoest. Deze twee prachtige reeksen schilderijen op paneel werden tussen 2012 en 2015 gerestaureerd in het KIK en zijn te bezichtigen in de réserve précieuse van het bisschoppelijk seminarie van Doornik.

Beide boeken zijn verkrijgbaar aan het onthaal van het KIK of via de website van Brepols. Gedurende de maand november betaalt u slechts 40 € per stuk. Als u de twee boeken bestelt bij Brepols, krijgt u bovendien een korting op de verzendkosten.

Meer nieuws van het KIK

11 02 ts reorgcoachguidecover resized

Word RE-ORG coach en train teams om zelf hun museumreserves te RE-ORGaniseren!

26.11.2021

Ter gelegenheid van de 10de verjaardag van de RE-ORG-methode publiceerden ICCROM en CCI de gids Becoming a RE-ORG coach: How to plan and lead a workshop to implement a storage reorganization.

Lees meer
X146225 web

De Kruisiging, het gestolen schilderij uit de kerk van Sainte-Waudru in Bergen

16.11.2021

Al even gegeerd door liefhebbers als door dieven, verdwijnen kunstwerken soms tientallen jaren van de radar alvorens ze weer opduiken. Zo werd in 2017 de Kruisiging, een schilderij van een Antwerpse maniërist uit de vroege 16e eeuw, bij toeval teruggevonden na een arrestatie in Italië. In 1980, 37 jaar eerder, was het werk gestolen uit de collegiale kerk van Sainte-Waudru in Bergen.

Lees meer