Ga verder naar de inhoud

Vragenlijst over de economische impact van rampen

In het kader van het Sendai Framework for Disaster Risk Reduction 2015-2030 nodigen we je uit om deel te nemen aan een onderzoek dat tot doel heeft om de directe economische verliezen, schade of vernietiging van cultureel erfgoed als gevolg van rampen in België voor het jaar 2023 te evalueren.

6 verviers nd des récollets peinture

Onze Cel duurzaamheid verzamelt gegevens over de economische impact van rampen op cultureel erfgoed in België in 2023. Het vergaren van cijfers over de impact van crises op het erfgoed is essentieel: dit benadrukt dat het erfgoed niet immuun is voor rampen en dat inspanningen voor het verminderen van risico's en het herstel na de ramp actief moeten worden ondersteund door de overheden.

Zou je onze vragenlijst willen invullen en deze vervolgens delen met relevante contacten? Suggesties ter verbetering van het document zijn ook welkom.

De uiterste datum voor het beantwoorden van de vragenlijst is verlengd naar 24 maart 2024.

De gestelde vragen komen overeen met de criteria van het Sendai-kader. We zijn ons ervan bewust dat dit geen gemakkelijke vragen zijn en dat erfgoed uiteraard andere waarden heeft dan puur economische, maar in dit geval richt de studie zich uitsluitend op het economische aspect.

Het doel van deze vragenlijst is bij te dragen aan de jaarlijkse evaluatie van de wereldwijde indicatoren voor het meten van de voortgang bij het realiseren van de doelstellingen van het Sendai-kader en de relevante doelstellingen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze gegevens worden verzameld door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) op verzoek van het Nationaal Crisiscentrum, het technisch aanspreekpunt voor België. Jouw gegevens worden vertrouwelijk behandeld voor statistische doeleinden.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de Cel duurzaamheid via het volgende e-mailadres: sendai.framework@kikirpa.be !

Wij danken je voor je tijd!

Meer nieuws van het KIK

Rubenskapel Steen 2

Stenen monumenten in de Rubenskapel ondergaan grondig onderzoek

24.04.2024

Als het maar niet té veel stof doet opwaaien. Letterlijk dan. De beelden in de Rubenskapel, winnaar van de eerste Erfgoed Challenge, krijgen een grondige conservatie-restauratiebehandeling door het Atelier steensculptuur van het KIK. Begin februari 2024 gingen onze steenexperten in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen van start. Dat was alleen maar mogelijk dankzij de financiële steun van onze vele schenkers. Waar staan we nu, bijna drie maanden na de aanvang van de ambitieuze restauratie?

Lees meer
Foto3

Kanselier Rolin in 3,5 miljard pixels. Een meesterwerk van Van Eyck zoals je het nog nooit gezien hebt

23.04.2024

Het Louvre in Parijs vroeg onlangs de medewerking van het KIK voor de tentoonstelling 'Revoir Van Eyck. La Vierge du Chancelier Rolin', die nog loopt tot 17 juni 2024. Het gerestaureerde schilderij De Maagd van kanselier Rolin werd opnieuw tot in de kleinste details in beeld gebracht en kreeg een eigen rubriek op de website Closer to Van Eyck.

Lees meer