Ga verder naar de inhoud

Expo Habiller le culte

Bezoek de tentoonstelling "Habiller le culte. Les fastes du textile liturgique de la cathédrale de Tournai", tot 28 november in TAMAT in Doornik.

In TAMAT kan je je vergapen aan een prachtige selectie liturgische ornamenten uit de kathedraal van Doornik. Deze weelderige stukken die nauw verbonden zijn met de ritus, zijn geborduurd met zijde, goud- en zilverdraad en verblinden door hun fonkelende schittering.

Een tentoonstelling georganiseerd in samenwerking met de Vrienden van de Kathedraal van Doornik, de UCLouvain en het KIK.

Ontdek ook de verwante onderzoeksprojecten OrnaSacra en CHRISTINA, of schrijf je in voor de studiedag Orner le culte op 29 oktober.

Meer nieuws van het KIK

11 02 ts reorgcoachguidecover resized

Word RE-ORG coach en train teams om zelf hun museumreserves te RE-ORGaniseren!

26.11.2021

Ter gelegenheid van de 10de verjaardag van de RE-ORG-methode publiceerden ICCROM en CCI de gids Becoming a RE-ORG coach: How to plan and lead a workshop to implement a storage reorganization.

Lees meer
X146225 web

De Kruisiging, het gestolen schilderij uit de kerk van Sainte-Waudru in Bergen

16.11.2021

Al even gegeerd door liefhebbers als door dieven, verdwijnen kunstwerken soms tientallen jaren van de radar alvorens ze weer opduiken. Zo werd in 2017 de Kruisiging, een schilderij van een Antwerpse maniërist uit de vroege 16e eeuw, bij toeval teruggevonden na een arrestatie in Italië. In 1980, 37 jaar eerder, was het werk gestolen uit de collegiale kerk van Sainte-Waudru in Bergen.

Lees meer