Ga verder naar de inhoud

Expo Habiller le culte

Bezoek de tentoonstelling "Habiller le culte. Les fastes du textile liturgique de la cathédrale de Tournai", tot 28 november in TAMAT in Doornik.

In TAMAT kan je je vergapen aan een prachtige selectie liturgische ornamenten uit de kathedraal van Doornik. Deze weelderige stukken die nauw verbonden zijn met de ritus, zijn geborduurd met zijde, goud- en zilverdraad en verblinden door hun fonkelende schittering.

Een tentoonstelling georganiseerd in samenwerking met de Vrienden van de Kathedraal van Doornik, de UCLouvain en het KIK.

Ontdek ook de verwante onderzoeksprojecten OrnaSacra en CHRISTINA, of schrijf je in voor de studiedag Orner le culte op 29 oktober.

Meer nieuws van het KIK

Steenx125965 Sam detail cut

Workshop “Erfgoedberoepen”, op 24 mei in het KIK: schrijf je nu in!

12.05.2022

Specialisten van het Institut national du Patrimoine (INP, France), de Universiteit Antwerpen, La Cambre, Saint-Luc Luik en het KIK snijden in twee rondetafelgesprekken de organisatie en uitdagingen aan van de opleidingen conservatie-restauratie. In de namiddag kan je een atelier, labo of de cel wetenschappelijke beeldvorming bezoeken en in discussie treden met onze collega's. Schrijf je nu in voor deze gratis workshop.

Lees meer
DSC05328

Een strategie voor het KIK, op maat van de hele erfgoedsector

10.05.2022

Om ook in de toekomst het erfgoed de beste zorgen te geven, werken we samen een sterke strategie uit voor de komende jaren.

Lees meer