Ga verder naar de inhoud

Expo Habiller le culte

Bezoek de tentoonstelling "Habiller le culte. Les fastes du textile liturgique de la cathédrale de Tournai", tot 28 november in TAMAT in Doornik.

In TAMAT kan je je vergapen aan een prachtige selectie liturgische ornamenten uit de kathedraal van Doornik. Deze weelderige stukken die nauw verbonden zijn met de ritus, zijn geborduurd met zijde, goud- en zilverdraad en verblinden door hun fonkelende schittering.

Een tentoonstelling georganiseerd in samenwerking met de Vrienden van de Kathedraal van Doornik, de UCLouvain en het KIK.

Ontdek ook de verwante onderzoeksprojecten OrnaSacra en CHRISTINA, of schrijf je in voor de studiedag Orner le culte op 29 oktober.

Meer nieuws van KIK/IRPA

DSF0757 small

Spelenderwijs kennismaken met preventieve conservatie

26.05.2023

Begin maart, tijdens de opendeurdag en de sectordag van het KIK, heeft de Cel preventieve conservatie met behulp van legoblokjes op een speelse manier het publiek gesensibiliseerd.

Lees meer
DSF3312 small

Nacht van de Kathedralen in Doornik

16.05.2023

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Doornik nam op zaterdag 13 mei deel aan de Europese Nacht van de Kathedralen. Het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken, winnaar van de Erfgoed Challenge 2022, kreeg daarbij een bijzondere rol.

Lees meer