Ga verder naar de inhoud

Jouw artikel in ons Bulletin?

Ben jij een erfgoedprofessional? Stuur ons uiterlijk op 14 februari 2024 je bijdrage voor Bulletin 39, het wetenschappelijk tijdschrift gewijd aan de studie, conservatie en wetenschappelijke analyse van het Belgische culturele en artistieke erfgoed.

Ook jij kan je artikel in het Bulletin publiceren!

Stuur ons uiterlijk op 14/02/2024 je bijdrage voor het Bulletin 39.

Het wetenschappelijk comité zal je artikel evalueren en vervolgens, als het wordt aanvaard, de peerreview organiseren. Je zal op de hoogte worden gesteld van de opmerkingen van de referees en krijgt - indien nodig - de tijd om je artikel te herwerken.

Bulletin 39 zal eind 2024 verschijnen.

Meer informatie? Contacteer Elisabeth Van Eyck (bulletin@kikirpa.be)

DSF8679 small

Meer nieuws van het KIK

Rubenskapel Steen 2

Stenen monumenten in de Rubenskapel ondergaan grondig onderzoek

24.04.2024

Als het maar niet té veel stof doet opwaaien. Letterlijk dan. De beelden in de Rubenskapel, winnaar van de eerste Erfgoed Challenge, krijgen een grondige conservatie-restauratiebehandeling door het Atelier steensculptuur van het KIK. Begin februari 2024 gingen onze steenexperten in de Sint-Jacobskerk in Antwerpen van start. Dat was alleen maar mogelijk dankzij de financiële steun van onze vele schenkers. Waar staan we nu, bijna drie maanden na de aanvang van de ambitieuze restauratie?

Lees meer
Foto3

Kanselier Rolin in 3,5 miljard pixels. Een meesterwerk van Van Eyck zoals je het nog nooit gezien hebt

23.04.2024

Het Louvre in Parijs vroeg onlangs de medewerking van het KIK voor de tentoonstelling 'Revoir Van Eyck. La Vierge du Chancelier Rolin', die nog loopt tot 17 juni 2024. Het gerestaureerde schilderij De Maagd van kanselier Rolin werd opnieuw tot in de kleinste details in beeld gebracht en kreeg een eigen rubriek op de website Closer to Van Eyck.

Lees meer