Ga verder naar de inhoud

XXIInd Symposium for the Study of Underdrawing and Technology in Painting

Het tweejaarlijkse symposium zal in digitale vorm plaatsvinden van 28 tot 30 maart 2022. Dit jaar zijn Musea Brugge en de Université catholique de Louvain (UCL) organisator, met als thema ‘Alla Maniera’: Technical art history and the meaning of style in 15th to 17th century painting.

22nd symposium underdrawing

Het symposium concentreert zich op de vraag hoe technisch onderzoek aanvullende inzichten of uitdagingen kan opleveren met betrekking tot de stijl van een individuele schilder, een atelier of een groep schilders. Stijlovereenkomsten kunnen wijzen op culturele, sociale, geografische of chronologische verbanden in schilderijen, tekeningen, prenten, toegepaste kunst... en over artistieke media heen.

Bekijk het programma en registreer vóór 25 maart. Als lid van het wetenschappelijk comité of als spreker verwelkomen onze collega’s je graag op deze eerste digitale editie!

Dit event wordt afwisselend georganiseerd door het KIK, Illuminare, de UCL en Musea Brugge.

Meer nieuws van het KIK

IMG 03facingprovisoireavanttransport

Studie en conservatie van twee getroffen kunstwerken

14.07.2022 - door Lionel Dutrieux

Erika Rabelo en Violette Demonty, conservators-restaurateurs in het Atelier polychrome houtsculptuur, vertellen over twee polychrome sculpturen uit het Museum voor Schone Kunsten en Keramiek in Verviers die na de overstromingen van juli 2021 naar het KIK werden overgebracht voor studie en conservatie.

Lees meer
KIKIRPA 01 troozglisedeprayoncrop

Oproep tot getuigenissen

14.07.2022 - door Robrecht Janssen

Voor de ontwikkeling van behandelingsvoorstellen, en ter voorbereiding op toekomstige crisissen, roept het KIK getuigen op om erfgoed, getroffen door de watersnoodramp van verleden jaar, te melden.

Lees meer