Ga verder naar de inhoud

Herfstactie: ontdek elke maand een Scientia Artis aan verlaagde prijs

Het einde van de vakantie... Daar zetten we graag iets tegenover! Tot aan het einde van het jaar zetten we elke maand een pareltje uit onze Scientia Artis reeks in de kijker met een mooie korting. Hou onze nieuwsbrief in de gaten en ontdek maandelijks ons nieuwe aanbod.

In september zijn alle ogen gericht op de prachtige miniatuurkunst met het boek Scientia Artis 13 ‘A l’Escu de France. Guillebert de Mets et la peinture de livres à Gand à l’époque de Jan van Eyck (1410-1450)’ van D. Vanwijnsberghe & E. Verroken. Treed in de voetsporen van deze getalenteerde kalligraaf en zijn mysterieuze meester-verluchters en ontdek de kunst van de miniatuurkunst in de Bourgondische Nederlanden aan het begin van de 15e eeuw.

Volg zijn avontuurlijke tocht van Geraardsbergen tot in Parijs, met als rustplaats zijn prestigieuze herberg annex boekhandel: het ‘Schild van Frankrijk’. Aan de hand van deze originele bundeling van 64 boeken en fragmenten, verken je de levendige uitwisselingen tussen Parijs en Gent, twee belangrijke artistieke centra van die tijd. Het boek werd onder meer bekroond met de prijs Arthur Merghelynck van de Académie royale de Belgique.

Tot eind september te koop aan het onthaal van het KIK of op de website van BREPOLS aan de speciale prijs van 75,00 €!

test

Gek van miniatuurkunst? Bestel bij BREPOLS ook dit boek van dezelfde auteur: Bijdragen 12 “Ung bon ouvrier nommé Marquet Caussin. Peinture et enluminure en Hainaut avant Simon Marmion” en geniet van extra korting op de verzending.

Meer nieuws van het KIK

Stemmen web

Erfgoed Challenge : stem een maand lang voor je favoriete erfgoed!

20.10.2021

Vandaag lanceren we een nieuwe uitdaging voor alle Belgen: de Erfgoed Challenge! Tegen 2030, de 200ste verjaardag van België, zullen we 10 Belgische erfgoedschatten laten schitteren dankzij een brede publieksparticipatie.

Lees meer
VIS

Het Lam Gods geeft zijn grootste geheim prijs: de precieze inbreng van Hubert en Jan van Eyck

14.10.2021

Sinds de ontdekking in 1832 van een tekst op de lijst van het Lam Gods (1432), heeft de figuur van Hubert van Eyck vele generaties van kunstwetenschappers en liefhebbers gefascineerd. Deze oudere broer van Jan is dan ook omhuld in mysterie. Ons onderzoek brengt daar verandering in!

Lees meer